Καρυδόπιτα αφράτη
Η γνωστή σε όλους καρυδόπιτα αφράτη, ελαφριά, νόστιμη και αρκετά εύκολη. Το γλυκό σε συνδυασμό με την Σάλτσα Ζαχαροπλαστικής είναι καταπληκτικό, θα το λατρέψετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό μας αν είναι ζεστό, το σιρόπι μας τότε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το σιρόπι για το γλυκό σε συνδυασμό με την κρέμα έρχεται ακριβώς. Αν δεν θέλετε τη σάλτσα ζαχαροπλαστικής και θέλετε το γλυκό σας να έχει μπόλικο σιρόπι, τότε μπορείτε να φτιάξετε την διπλή δόση από το σιρόπι για το γλυκό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
-
2
Προσθέτουμε στο μείγμα 4 φλυτζάνια απο τα καρύδια μας και τα χτυπάμε στο χαμηλό για να γίνουν ένα.
-
3
Ρίχνουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
-
6
Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το κονιάκ, για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές κονιάκ.
-
7
Μόλις βγάλουμε το γλυκό το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Σχόλια (10)