Καρυδόπιτα εύκολη

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
18 ψήφοι
agapoula, 20.03.08

Περιγραφή

Καρυδόπιτα εύκολη της agapoulas
Καρυδόπιτα εύκολη
photo: κουρκουμπινι

Συνταγή από:

agapoula

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. καρυδόψιχα
  • 1 μπείκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 6 αυγά

 

σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φ. νερό
  • λίγες σταγόνες κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα.
  2. Το βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό ή σε τετράγωνη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180
  3. Σιροπιάζουμε.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από agapoula, 28-5-08  
    eine mia poli eykoli kai nostimi sintagi
    #
    Σχόλιο από valantoula, 22-10-09  
    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ... ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ 13 ΑΥΓΑ...?! ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ...
    #
    Σχόλιο από Anemona, 28-3-10  
    poly kalh h syntagh :) thn ekana kai phra ena megaaaaaaaalo fili apo ton antra mou pou trelainetai me siropiasta... mono mia erwthsh....
    mou trivetai poly sto servirisma... ti ekana lathos?
    #
    Σχόλιο από SONIA, 6-6-10  
    Τ Ε Λ Ε Ι Α ....
    #
    Σχόλιο από iwanna-tsampika, 6-9-10  
    Απιστευτη συνταγη...πολυ ευκολη και το αποτέλεσμα πολυ καλο!!!μπραβο!
    υ.γ. : κατα τη γνωμη αυτων που την δοκιμασαοταν την εφτιαξα (και τη δικη μου φυσικα) θα της πηγαινε λιγο σιροπακι παραπανω...
    #
    Σχόλιο από kkorina, 24-10-10  
    θα συμφωνήσω με την iwanna-tsampika, η καρυδόπιτα μου βγήκε άψογη, αφράτη και γευστικότατη, αλλά το σιρόπι ήταν λίγο. Την επόμενη φορά θα βάλω το διπλάσιο και θα επανέλθω...
    #
    Σχόλιο από xtipito-avgo, 7-1-11  
    ευκολη και νοστημη!την εφτιαξα με πιο πολυ σιροπι.:)
    #
    Σχόλιο από yiotagia, 7-1-11  
    να ρωτήσω τι εννοείς με το "1 μπεικιν"? 1 κ.γ.?
    #
    Σχόλιο από giotaRR, 2-5-11  
    Αν θέλετε προσθέτετε και ξύσμα πορτοκάλι, δίνει πολύ καλό άρωμα και στο σιρόπι εγώ αντί για κονιάκ βάζω λίγες σταγόνες λεμόνι. Α! για το σιρόπιασμα, καλό είναι να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι
    #
    Σχόλιο από fgramma, 20-9-11  
    ήταν η πρώτη φορά που εφτιαξα καρυδοπιτα και οι παλιες νοικοκυρες μου ελεγαν οτι οχι δεν γινεται ετσι...προσθεσε αυτο...αφαιρεσε εκεινο...κι ομως!!! Βγήκε τέλεια!!! Τους εβαλα τα γυαλια!!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από peinasmenifoititria, 15-2-12  
    Δεν υπάρχει απλά!!! Εύκολη, γρήγορη , αποτελεσματική. Εγώ προσωπικά για το σιρόπι έβαλα 2φλ ζάχαρη, ένα νερό και liqueur cherry. Σερβιρίστηκε με creme fraiche . Μιαμ.
    #
    Σχόλιο από kate 12345, 9-3-12  
    μονο ενα θα πω απιστευτη την εχω φτιαξει ως τωρα δυο φορες και εχει φαγωθει αμεσα απιστευτη συνταγη μπραβο σου!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 30-3-12  
    ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!
    #
    Σχόλιο από gagauzo, 14-4-12  
    katapliktiki,tin exo kani arketes fores me ligo siropi parapano,evxaristo
    #
    Σχόλιο από carrie bradshaw, 29-5-12  
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ!ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!
    #
    Σχόλιο από aglaia!!!!, 5-6-12  
    πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που έβαλα διπλάσια ποσότητα για το σιρόπι. 5 πηρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από yiouliz, 2-12-12  
    ηταν πολυ ευκολη και απεσπασε τα καλυτερα σχολια ακομα και απο τους δυσκολους "πελατες"!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΑΚΙ, 3-1-13  
    πάρα πολύ καλή! Και για μένα ήθελα λιγο σιρόποι παραπάνω!! 5 πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από evisam, 19-5-13  
    Να επαναλάβω κι εγώ την ερώτηση, που έχει τεθεί παραπάνω για το μπέικιν πάουντερ: η ποσότητα είναι 1 κ.γλ (αν σκεφτεί κανείς την ποσότητα του αλευριού); Κι, επίσης, ποιά είναι η διάσταση της φόρμας-ταψιού που χρησιμοποιούμε; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 11-9-13  
    Υπέροχη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από agapoula, 28-5-08  
    eine mia poli eykoli kai nostimi sintagi
    #
    Σχόλιο από valantoula, 22-10-09  
    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ... ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ 13 ΑΥΓΑ...?! ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ...
    #
    Σχόλιο από Anemona, 28-3-10  
    poly kalh h syntagh :) thn ekana kai phra ena megaaaaaaaalo fili apo ton antra mou pou trelainetai me siropiasta... mono mia erwthsh....
    mou trivetai poly sto servirisma... ti ekana lathos?
    #
    Σχόλιο από SONIA, 6-6-10  
    Τ Ε Λ Ε Ι Α ....
    #
    Σχόλιο από iwanna-tsampika, 6-9-10  
    Απιστευτη συνταγη...πολυ ευκολη και το αποτέλεσμα πολυ καλο!!!μπραβο!
    υ.γ. : κατα τη γνωμη αυτων που την δοκιμασαοταν την εφτιαξα (και τη δικη μου φυσικα) θα της πηγαινε λιγο σιροπακι παραπανω...
    #
    Σχόλιο από xtipito-avgo, 7-1-11  
    ευκολη και νοστημη!την εφτιαξα με πιο πολυ σιροπι.:)
    #
    Σχόλιο από fgramma, 20-9-11  
    ήταν η πρώτη φορά που εφτιαξα καρυδοπιτα και οι παλιες νοικοκυρες μου ελεγαν οτι οχι δεν γινεται ετσι...προσθεσε αυτο...αφαιρεσε εκεινο...κι ομως!!! Βγήκε τέλεια!!! Τους εβαλα τα γυαλια!!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από peinasmenifoititria, 15-2-12  
    Δεν υπάρχει απλά!!! Εύκολη, γρήγορη , αποτελεσματική. Εγώ προσωπικά για το σιρόπι έβαλα 2φλ ζάχαρη, ένα νερό και liqueur cherry. Σερβιρίστηκε με creme fraiche . Μιαμ.
    #
    Σχόλιο από kate 12345, 9-3-12  
    μονο ενα θα πω απιστευτη την εχω φτιαξει ως τωρα δυο φορες και εχει φαγωθει αμεσα απιστευτη συνταγη μπραβο σου!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 30-3-12  
    ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!
    #
    Σχόλιο από gagauzo, 14-4-12  
    katapliktiki,tin exo kani arketes fores me ligo siropi parapano,evxaristo
    #
    Σχόλιο από carrie bradshaw, 29-5-12  
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ!ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!
    #
    Σχόλιο από aglaia!!!!, 5-6-12  
    πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που έβαλα διπλάσια ποσότητα για το σιρόπι. 5 πηρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από yiouliz, 2-12-12  
    ηταν πολυ ευκολη και απεσπασε τα καλυτερα σχολια ακομα και απο τους δυσκολους "πελατες"!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΑΚΙ, 3-1-13  
    πάρα πολύ καλή! Και για μένα ήθελα λιγο σιρόποι παραπάνω!! 5 πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 11-9-13  
    Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από vasilikipasoglou, 20-2-14  
    #
    Σχόλιο από ryzaki, 23-3-14  
    Πολύ εύκολη!
    Έβαλα το μισό από το σιρόπι που γράφεις και μου άρεσε.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από yiotagia, 7-1-11  
    να ρωτήσω τι εννοείς με το "1 μπεικιν"? 1 κ.γ.?
    #
    Σχόλιο από evisam, 19-5-13  
    Να επαναλάβω κι εγώ την ερώτηση, που έχει τεθεί παραπάνω για το μπέικιν πάουντερ: η ποσότητα είναι 1 κ.γλ (αν σκεφτεί κανείς την ποσότητα του αλευριού); Κι, επίσης, ποιά είναι η διάσταση της φόρμας-ταψιού που χρησιμοποιούμε; Ευχαριστώ!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kkorina, 24-10-10  
    θα συμφωνήσω με την iwanna-tsampika, η καρυδόπιτα μου βγήκε άψογη, αφράτη και γευστικότατη, αλλά το σιρόπι ήταν λίγο. Την επόμενη φορά θα βάλω το διπλάσιο και θα επανέλθω...
    #
    Σχόλιο από giotaRR, 2-5-11  
    Αν θέλετε προσθέτετε και ξύσμα πορτοκάλι, δίνει πολύ καλό άρωμα και στο σιρόπι εγώ αντί για κονιάκ βάζω λίγες σταγόνες λεμόνι. Α! για το σιρόπιασμα, καλό είναι να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της dimitrakont
    desserts
    Ένα βιβλίο 83 αγαπημένων συνταγών, του/της angel29476
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της xrusav
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της mairi mbourdou