Καρυδόπιτα (η καλύτερη)
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία αλλά όταν ξαναφτιάξω καρυδόπιτα θα την βάλω. Είναι εγγυημένα η καλύτερη καρυδόπιτα που θα έχετε φάει ποτέ! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.
Υλικά
-
2 φλ.τσαγιού χοντροαλεσμένα αμύγδαλα άσπρα
-
2 φλ.τσαγιού χοντροαλεσμένα καρύδια
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
2 φλ.τσαγιού φρυγανιά αλεσμένη
-
2,5 κ.γ κανέλα
-
200 γρ. βούτυρο (προτιμώ γάλακτος)
-
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
7 αυγά χωρισμένα
-
1/2 κ.γ αλάτι
-
1/2 φλ.τσαγιού κονιάκ
-
Για το σιρόπι
-
2 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
2 1/2 φλ.τσαγιού νερό
-
1/3 φλ.τσαγιού κονιάκ
-
1 βανίλια
-
φλούδα από λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα αυγά. Κρατάμε τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρεγκα, βάζοντας το 1/2 κ.γ αλάτι.
-
2
Όταν τα χτυπήσουμε μαρέγκα, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα. Μην το βλέπετε έτσι σφιχτό, μην φοβηθείτε καθόλου!
-
3
Βουτυρώνετε και αλευτρώνετε ένα μεσαίο ταψάκι, ρίχνεται το μείγμα και το βάζετε να ψηθεί περίπου 35 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα.
-
4
Με το που το βάλετε στον φούρνο, βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά.
-
5
Όταν βγάλετε το γλυκό καυτό από τον φούρνο, φροντίστε να είναι χλιαρό-ζεστό το σιρόπι. Χαράψτε σε κομμάτια το γλυκό ΚΑΙ ΜΕΤΑ σιροπιάστε σιγά σιγά. Αφήστε το κάποιες ώρες να ''πιεί'' το σιρόπι και απολαύστε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)