κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα (η καλύτερη)
ΠηγήΠ
ΠηγήΠ @cook_8509236
,Ελλάδα

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία αλλά όταν ξαναφτιάξω καρυδόπιτα θα την βάλω. Είναι εγγυημένα η καλύτερη καρυδόπιτα που θα έχετε φάει ποτέ! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
6-8 άτομα
  1. 2 φλ.τσαγιού χοντροαλεσμένα αμύγδαλα άσπρα
  2. 2 φλ.τσαγιού χοντροαλεσμένα καρύδια
  3. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  4. 2 φλ.τσαγιού φρυγανιά αλεσμένη
  5. 2,5 κ.γ κανέλα
  6. 200 γρ. βούτυρο (προτιμώ γάλακτος)
  7. 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  8. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  9. 7 αυγά χωρισμένα
  10. 1/2 κ.γ αλάτι
  11. 1/2 φλ.τσαγιού κονιάκ
  12. Για το σιρόπι
  13. 2 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  14. 2 1/2 φλ.τσαγιού νερό
  15. 1/3 φλ.τσαγιού κονιάκ
  16. φλούδα από λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε τα αυγά. Κρατάμε τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρεγκα, βάζοντας το 1/2 κ.γ αλάτι.

  2. 2

    Όταν τα χτυπήσουμε μαρέγκα, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα. Μην το βλέπετε έτσι σφιχτό, μην φοβηθείτε καθόλου!

  3. 3

    Βουτυρώνετε και αλευτρώνετε ένα μεσαίο ταψάκι, ρίχνεται το μείγμα και το βάζετε να ψηθεί περίπου 35 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα.

  4. 4

    Με το που το βάλετε στον φούρνο, βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά.

  5. 5

    Όταν βγάλετε το γλυκό καυτό από τον φούρνο, φροντίστε να είναι χλιαρό-ζεστό το σιρόπι. Χαράψτε σε κομμάτια το γλυκό ΚΑΙ ΜΕΤΑ σιροπιάστε σιγά σιγά. Αφήστε το κάποιες ώρες να ''πιεί'' το σιρόπι και απολαύστε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

ΡΕΘΥΜΝΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ @cook_8451925
Επειδή έχω κοιλιοκάκη(δυσανεξία στη γλουτένη) με τι μπορώ να αντικαταστήσω τη φρυγανιά? Πρέπει να είναι ωραία συνταγή και θέλω να την φτιάξω αλλά να μπορώ και εγώ να την δοκιμάσω.

Από

ΠηγήΠ
ΠηγήΠ @cook_8509236
στις
,Ελλάδα