vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Μια συνταγή πολύ-πολύ νόστιμη και διαφορετική για καρυδόπιτα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολύ εμφανίσιμη καρυδόπιτα. Η καραμέλα κάνει τη διαφορά και ο καφές στα υλικά!!Η συνταγή είναι από την Ελαΐς
Αν δεν σας αρέσει η καραμέλα την γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα ή την αφήνετε σιροπιασμένη και πασπαλισμένη με καρυδόψυχα!!
Οπως κι αν τη φτιάξετε είναι τέλεια!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ώρα
8 -10 μερίδες
  1. 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  2. 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 φλ. ζάχαρη
  4. 1 φλ. αλεσμένα καρύδια
  5. 1 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  6. 1/2 φλ. λάδι
  7. 1/2 φλ. κονιάκ ή ρούμι
  8. 3 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
  9. 1 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
  10. 1 κ.γλ. κανελογαρύφαλλα
  11. ξύσμα ενός λεμονιού
  12. Σιρόπι
  13. 1 φλ. ζάχαρη
  14. 1 φλ. νερό
  15. το χυμό 1/2 λεμονιού
  16. Καραμέλα
  17. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  18. 1 κ.σ. νερό
  19. Ή ένα βαζάκι καραμέλα γάλακτος από το σούπερ μάρκετ{BONNE MAMAN}

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την καρυδόπιτα: Σε μπολ αναμιγνύουμε τα χοντροκομμένα καρύδια μαζί με τα αλεσμένα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, μπέικιν και κανελογαρύφαλλα.
    Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά 1-1 και χτυπάμε καλά 15'.

  2. 2

    Διαλύουμε τον καφέ στο κονιάκ ή στο ρούμι και τον ρίχνουμε στη ζάχαρη-λάδι. Ενώνουμε τα δυο μείγματα, καρύδια και ζάχαρη-λάδι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.Ρίχνουμε σε λαδωμένη και πασπαλισμένη με φρυγανιά τριμμένη φόρμα ή ταψί το μίγμα,ψήνουμε 45 λεπτά περίπου, αντιστάσεις στους 190 βαθμούς.

  3. 3

    Το σιρόπι: Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά τα υλικά, αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο την σιροπιάζουμε και αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

  4. 4

    Καραμέλα: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νεράκι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
    Ρίχνουμε την καραμέλα στη ζεστή καρυδόπιτα και χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
    Γαρνίρουμε με τριμμένη καρυδόψυχα.

  5. 5

    Για το γλάσο σοκολάτας : 2 κουβερτούρες 70% κακάο,1 κ.σ. βιτάμ,1φλ.του καφέ κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βιτάμ σε μπεν-μαρί, ανακατεύουμε να λιώσει καλά και τέλος ρίχνουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αφού κρυώσει η καρυδόπιτα απλώνουμε το γλάσο,μετά χαράζουμε σε ρόμβους!

  6. 6

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

mariouli
mariouli @mariou_li
Κυρία Βασιλική Καλησπέρα και πάλι σε περίπτωση που τώρα αυτή τη στιγμή δεν έχω σιμιγδάλι ψιλό μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι;

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα