Maribi
Maribi @cook_8499170

Από τα καλύτερα γλυκά που έχω φάει στη ζωή μου! Μου έπεφταν τα σάλια μέχρι να το φτιάξω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα στο blog της Όλγας Μπενοπούλου και μπορείτε να τη δείτε εδώ. Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
16 άτομα
  1. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  2. 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  3. 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  4. 2 κ.γ κανέλα
  5. 1/4 κ.γ γαρύφαλο
  6. 1 1/2 κ.γ μπέικιν
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 φλ. τσαγιού νερό
  9. 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  10. 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  11. 3 κ.σ κονιάκ
  12. Για την κρέμα
  13. 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
  14. 1 κούπα ζάχαρη
  15. 1 λίτρο γάλα
  16. 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
  17. 30-50 γρ. μέλι
  18. λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.

  3. 3

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν

  4. 4

    Και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.

  5. 5

    Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33x28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).

  7. 7

    Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.

  8. 8

    Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου

  10. 10

    Και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

  11. 11

    Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.

  12. 12

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι (και το κονιάκ αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

  13. 13

    Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό. Το γλυκό πρέπει να μπει στο ψυγείο για να κόβονται καλά τα κομμάτια (λόγω της κρέμας).

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Αργύρης Μαλαδενης Αννα Καρακαση
Αργύρης Μαλαδενης Αννα Καρακαση @cook_12023008
Θέλω να κάνω την καρυδόπιτα αλλά στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Θα κάνω διπλή η τριπλή δόση;

Από

Maribi
Maribi @cook_8499170
στις