Καρυδόπιτα με σοκολάτα 2
Μία εύκολη συνταγή ευπαρουσίαστη και πολύ γευστική για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στολίζουμε τοποθετώντας ένα καρύδι πάνω σε κάθε κομμάτι..
Υλικά
-
Για την καρυδόπιτα
-
1,5 ποτήρι νερού καρύδι ψιλοκομμένο
-
1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
-
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-
5-6 αυγά
-
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
το ξύσμα από 2 λεμόνια
-
Για το γλάσο
-
1 κουβερτούρα και λίγο εβαπορέ γάλα λιωμένα σε μπεν μαρί
-
Για το σιρόπι
-
1,5 ποτήρι νερό και 1,5 ποτήρι ζάχαρη(τα δένουμε σε σιρόπι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπώλ το καρύδι, τη φρυγανιά, το μπέικιν και το ξύσμα.
-
2
Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
3
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα.
-
4
Στο μίγμα των κρόκων ρίχνω διαδοχικά κουταλιές από το μίγμα του καρυδιού και της μαρέγκας ανακατεύοντας με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
-
5
Στο μέσο του χτυπήματος ρίχνω το κονιάκ.
-
6
Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε μέτρια θερμοκρασία.
-
7
Κόβω το γλυκό σε κομμάτια.
-
8
Σιροπιάζω και μόλις κρυώσει λίγο καλύπτω με το γλάσο σοκολάτας.
Σχόλια (8)