Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ
Πρόκειται για μια νοστιμότατη διαφορετική καρυδόπιτα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα.
-
3
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
-
4
Προσθέτουμε το βούρυρο, στη συνέχεια τη σοκολάτα και τέλος τα καρύδια, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
-
6
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25χ10εκ.
-
7
Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 40 λεπτά.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
9
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη.
-
10
Προσθέτουμε τον καφέ και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στην κρύα καρυδόπιτα.
-
11
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Σχόλια (3)