κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα με σοκολάτα και πορτοκάλι
Brit
Brit @cook_8454641
Αθήνα,

Σας δίνω εδώ την συνταγή μιας καρυδόπιτας που όσες φορές την έχω φτιάξει γίνεται πάντα επιτυχημένη. Την διαφορά την κάνει το άρωμα του πορτοκαλιού που δένει πολύ ταιριαστά με την σοκολάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα βρει πριν από χρόνια σε ένα γιορτινό αφιέρωμα περιοδικού. Η προσθήκη πορτοκαλιού (χυμός, ξύσμα, φλούδα) είναι δική μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 1 κούπα φρυγανιά τριμένη
  2. 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 2 κουτ. γλυκού baking
  4. 1 κούπα καρύδια τριμένα
  5. 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας ή μια ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
  6. Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 κούπες νερό
  9. 2 κούπες ζάχαρη
  10. τον χυμό ενός πορτοκαλιού
  11. φλούδα από ένα πορτοκάλι
  12. 1 ξυλάκι κάνελλα
  13. Για το γλάσο
  14. 1 πλάκα κουβερτούρα
  15. 8-10 κουτ. σουπας γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  2. 2

    Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε την φρυγανιά, το baking και τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών (το μίξερ στην χαμηλότερη ταχύτητα ή και καθόλου). Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, αδειάζουμε το μίγμα και το ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά (180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω).

  3. 3

    Για το σιρόπι κάνω την εξής διαδικασίαΜόλις βγάλω την καρυδόπιτα από τον φούρνο ξεκινώ το βράσιμο του σιροπιού (10 λεπτά), Το αφήνω να σταθεί άλλα 5-10 λεπτά και μετά περιχύνω το γλυκό κουταλιά-κουταλιά.

  4. 4

    Για το γλάσο, βάζουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα μαζί με το γάλα σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και την λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.Όταν απορροφηθεί όλο το σιρόπι στρώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού το σοκολατένιο γλάσο.

Αντιδράσεις

Από

Brit
Brit @cook_8454641
στις
Αθήνα,