Καρυδόπιτα με σοκολάτα και ζαχαρωμένα καρύδια
Πρόκειται για μια καρυδόπιτα διαφορετική, αφού και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικά. Επίσης έχει τη μορφή κέικ και δεν χρησιμοποιείται σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Όταν λοιπόν έφτιαξα αυτήν την καρυδόπιτα, άρεσε πολύ σε οικογένεια και φίλους και για αυτό θεώρησα καλό να τη μοιραστώ και μαζί σας.
Υλικά
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
-
200 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ. ελαιόλαδο
-
2 αυγά
-
100 γρ. αλεύρι
-
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
-
50 γρ. γάλα
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
-
350 γρ. κρέμα γάλακτος
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
-
200 γρ. καρύδια ψίχα
-
200 γρ. ζάχαρη
-
80 γρ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-
2
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
-
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170ºC για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με τη σοκολάτα που θα δούμε παρακάτω
-
4
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
-
5
Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί και μ' αυτήν καλύπτουμε την κρύα καρυδόπιτα.
-
6
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν.
-
7
Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Μ' αυτά συνοδεύουμε την καρυδόπιτα.
Σχόλια (2)