Λαμπρινή
Λαμπρινή @cook_8451833
Αθήνα,

Εύγευστη και εύκολη καρυδόπιτα. Θυμίζει λίγο μπράουνις και συνοδεύεται τέλεια με παγωτό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την καρυδόπιτα την έφτιαξα χθές πρώτη φορά και την ξεχώρισα για τα λίγα αυγά που έχει. Είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου, έτσι εχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές, είναι νομίζω από τις καλύτερες. Την είδα στην τηλεόραση (Αργυρώ Μπαρμπαρίγου) και ακολουθώντας πιστά τα υλικά και τις οδηγίες μου βγήκε τέλεια.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
20 κομμάτια
  1. 300 γρ γάλα ζεστό
  2. 100 γρ σοκολάτα λιωμένη
  3. 200 γρ βούτυρο
  4. 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 3 αυγά καλά χτυπημένα
  6. 300 γρ ζάχαρη
  7. 300 γρ καρυδόψιχα
  8. 1 κουτ σούπας bakin
  9. 1/2 κουτ γλυκού σόδα
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. 1 κουτ. γλ. κανέλα
  12. 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  13. 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  14. Για το σιρόπι
  15. 500 γρ ζάχαρη
  16. 250 γρ νερό
  17. 2-3 σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στη λιωμένη σοκολάτα (μπεν μαρί) ρίχνουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα

  2. 2

    Και το αλεύρι κοσκινισμένο με το bakin, τη σόδα και το αλάτι.

  3. 3

    Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.

  4. 4

    Τα προσθέτουμε στο μίγμα.

  5. 5

    Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουτ. γλ. κανέλα - 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο και 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο και τα καρύδια.

  6. 6

    Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σε Νο 26 ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο.

  7. 7

    Μόλις τη βάλουμε στο φούρνο βράζουμε και το σιρόπι(ελάχιστα), το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

Από

Λαμπρινή
Λαμπρινή @cook_8451833
στις
Αθήνα,