Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Bαθμολογία: 4.6154
       
 
13 ψήφοι
Λαμπρινή, 24.10.08

Περιγραφή

Εύγευστη και εύκολη καρυδόπιτα. Θυμίζει λίγο μπράουνις και συνοδεύεται τέλεια με παγωτό.
Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ γάλα ζεστό
  • 100 γρ σοκολάτα λιωμένη
  • 200 γρ βούτυρο
  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά καλά χτυπημένα
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ καρυδόψιχα
  • 1 κουτ σούπας bakin
  • 1/2 κουτ γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ νερό
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο , Με φωτο
Φτιάχνει: 20 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Στη λιωμένη σοκολάτα ( μπεν μαρί) ρίχνουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα
Βήμα 2
2) και το αλεύρι κοσκινισμένο με το bakin, τη σόδα και το αλάτι.
Βήμα 3
3) Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
Βήμα 4
4) Τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Βήμα 5
5) Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουτ. γλ. κανέλα - 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο και 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο και τα καρύδια.
Βήμα 6
6) Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σε Νο 26 ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Βήμα 7
7) Μόλις τη βάλουμε στο φούρνο βράζουμε και το σιρόπι(ελάχιστα), το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την καρυδόπιτα την έφτιαξα χθές πρώτη φορά και την ξεχώρισα για τα λίγα αυγά που έχει. Είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου, έτσι εχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές, είναι νομίζω από τις καλύτερες. Την είδα στην τηλεόραση (Αργυρώ Μπαρμπαρίγου) και ακολουθώντας πιστά τα υλικά και τις οδηγίες μου βγήκε τέλεια.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 25-10-08  
    Πόση ώρα ψήνουμε την καρυδόπιτα?
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 25-10-08  
    Την ψήνουμε στους 180ο στον αέρα, μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου.
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 26-10-08  
    την ψήνουμε 40-45 λεπτά στο αερόθερμο.
    Ξέχασα να διευκρινίσω ότι σοκολάτα εννοώ την κουβερτούρα.
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 30-10-08  
    Έγινε με πολύ εύκολο τρόπο, νόστιμη και αφράτη, περισσότερο σαν κέικ- μπράουνις. Χρειάζεται μεγαλύτερο ταψάκι γιατί φουσκώνει πολύ.
    #
    Σχόλιο από ΧΡΗΣΤΟΣ 1971, 17-12-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ.ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ.
    #
    Σχόλιο από ΛΙΧΟΥΔΙΑΣΤΟ, 22-8-09  
    πολυ ωραιαι εγω εβαλα και παραπανω σοκολοτα μιας και ειμαι λατρης της σοκολατας και εγινε πολυ ομορφη
    #
    Σχόλιο από m-k, 21-12-09  
    #
    Σχόλιο από lixouda, 27-12-09  
    Η συγκεκριμένη καρυδόπιτα μας άρεσε πολύ! Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι την έβαλα σε μέτριο πυρέξ (γιατί δεν έχω ταψιά ζαχαροπλαστικής) και φουσκώνοντας κόντεψε να ξεχυλίσει. Για να τη σιροπιάσω αναγκάστηκα να την αναποδογυρίσω στο μεγάλο ταψί της κουζίνας και μου ψιλοδιαλύθηκε. Άρα μεγάλο ταψί οπωσδήποτε! Πάντως ευχαριστώ για τη συνταγή. Σίγουρα θα την ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από m-k, 28-12-09  
    Σούπερ καρυδόπιτα!!! Όλοι ξετρελάθηκαν! Εγώ έβαλα και σαντιγή από πάνω και έκανα σχεδιάκια- την έκανα τα Χριστούγεννα γιαυτό!
    #
    Σχόλιο από mirtozanet, 3-1-10  
    sorru pou rafo me aglikous haraktires alla distihos edo ston kanada etsi ine..poli kali i sintagi!!!arese poli se olou kai poli efkoli!!!!!thank you!!!!
    #
    Σχόλιο από Vai, 7-4-10  
    Kαλη ειναι αλλα μου φαινεται λιγο "λασπιασμενη"..Ο συνδυασμος σιροπιου και κουβερτουρας μεσα πρεπει να ειναι ...Ενταξει θα τη φαμε παντως..Αφαιρεσα και λιγη ζαχαρη γιατι 800 γρ. νομιζω πως ειναι πολλη.
    #
    Σχόλιο από benten, 1-6-10  
    εμενα μου εγινε τελεια και συνοδια με παγωτο βανιλια κολαση .Δεν εχω λογια να την φτιαξετε ολοι σας.
    #
    Σχόλιο από ilangel, 2-12-10  
    Θέλω να κάνω τη συνταγή για μια γιρτή κ πραγματικά φαίνεται φανταστική!!!Μόνο που είμαι καινούργια μαγείρισα κ θα ηθελα να ρωτήσω όταν λέμε 26άρι ταψί μετράμε τη διάμετρο σε στρογγυλό?Για να χρησιμοποιήσω ορθογώνιο τι μέγεθος πρέπει να είναι?
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από sweetlicious11, 5-9-11  
    Η συνταγή ήταν παρα πολύ καλή.Την δοκιμάσαμε πριν λίγο καιρό μόνο που κάναμε μια παραλλαγή.Αντί για λιωμένη σοκολάτα μέσα στην καρυδόπιτα φτιάξαμε ένα γλάσο σοκολάτας και το προσθέσαμε στο γλυκο μετά το σιρόπι(βάλαμε και λιγότερο σιρόπι).Αυτή είναι η συνταγή του γλάσου >
    Για το γλάσο:
    · 1 κουβερτούρα και μισό κουτί εβαπορέ γάλα λιωμένα σε μπεν μαρί

    Απλή,εύκολη και νόστιμη καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας....Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή <3
    #
    Σχόλιο από Nikoleta73, 7-9-11  
    Απλα τελεια...<3...μπραβο !!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-9-12  
    Φοβερή συνταγή ,μου βγήκε πολύ αφράτη αν και φοβήθηκα το σιρόπι ότι ήταν λίγο.
    Μείωσα και εγώ τη ζάχαρη κατά 200γρ.
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 24-2-13  
    Πολύ νόστιμη αν και το σιρόπι για τα γούστα μου είναι λίγο. Επίσης, παρόλο που μείωσα κι εγώ τη ζάχαρη κατά 100γρ σίγουρα την επόμενη φορά θα βάλω ακόμη λιγότερη. Δηλαδή με κάποιες τροποποιήσεις στο σιρόπι είναι ωραία.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 25-10-08  
    Πόση ώρα ψήνουμε την καρυδόπιτα?
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 25-10-08  
    Την ψήνουμε στους 180ο στον αέρα, μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου.
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 26-10-08  
    την ψήνουμε 40-45 λεπτά στο αερόθερμο.
    Ξέχασα να διευκρινίσω ότι σοκολάτα εννοώ την κουβερτούρα.
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 30-10-08  
    Έγινε με πολύ εύκολο τρόπο, νόστιμη και αφράτη, περισσότερο σαν κέικ- μπράουνις. Χρειάζεται μεγαλύτερο ταψάκι γιατί φουσκώνει πολύ.
    #
    Σχόλιο από ΧΡΗΣΤΟΣ 1971, 17-12-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ.ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ.
    #
    Σχόλιο από ΛΙΧΟΥΔΙΑΣΤΟ, 22-8-09  
    πολυ ωραιαι εγω εβαλα και παραπανω σοκολοτα μιας και ειμαι λατρης της σοκολατας και εγινε πολυ ομορφη
    #
    Σχόλιο από lixouda, 27-12-09  
    Η συγκεκριμένη καρυδόπιτα μας άρεσε πολύ! Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι την έβαλα σε μέτριο πυρέξ (γιατί δεν έχω ταψιά ζαχαροπλαστικής) και φουσκώνοντας κόντεψε να ξεχυλίσει. Για να τη σιροπιάσω αναγκάστηκα να την αναποδογυρίσω στο μεγάλο ταψί της κουζίνας και μου ψιλοδιαλύθηκε. Άρα μεγάλο ταψί οπωσδήποτε! Πάντως ευχαριστώ για τη συνταγή. Σίγουρα θα την ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από m-k, 28-12-09  
    Σούπερ καρυδόπιτα!!! Όλοι ξετρελάθηκαν! Εγώ έβαλα και σαντιγή από πάνω και έκανα σχεδιάκια- την έκανα τα Χριστούγεννα γιαυτό!
    #
    Σχόλιο από mirtozanet, 3-1-10  
    sorru pou rafo me aglikous haraktires alla distihos edo ston kanada etsi ine..poli kali i sintagi!!!arese poli se olou kai poli efkoli!!!!!thank you!!!!
    #
    Σχόλιο από Vai, 7-4-10  
    Kαλη ειναι αλλα μου φαινεται λιγο "λασπιασμενη"..Ο συνδυασμος σιροπιου και κουβερτουρας μεσα πρεπει να ειναι ...Ενταξει θα τη φαμε παντως..Αφαιρεσα και λιγη ζαχαρη γιατι 800 γρ. νομιζω πως ειναι πολλη.
    #
    Σχόλιο από benten, 1-6-10  
    εμενα μου εγινε τελεια και συνοδια με παγωτο βανιλια κολαση .Δεν εχω λογια να την φτιαξετε ολοι σας.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-9-12  
    Φοβερή συνταγή ,μου βγήκε πολύ αφράτη αν και φοβήθηκα το σιρόπι ότι ήταν λίγο.
    Μείωσα και εγώ τη ζάχαρη κατά 200γρ.

    0 Ερωτήσεις

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από m-k, 21-12-09  
    #
    Σχόλιο από ilangel, 2-12-10  
    Θέλω να κάνω τη συνταγή για μια γιρτή κ πραγματικά φαίνεται φανταστική!!!Μόνο που είμαι καινούργια μαγείρισα κ θα ηθελα να ρωτήσω όταν λέμε 26άρι ταψί μετράμε τη διάμετρο σε στρογγυλό?Για να χρησιμοποιήσω ορθογώνιο τι μέγεθος πρέπει να είναι?
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από sweetlicious11, 5-9-11  
    Η συνταγή ήταν παρα πολύ καλή.Την δοκιμάσαμε πριν λίγο καιρό μόνο που κάναμε μια παραλλαγή.Αντί για λιωμένη σοκολάτα μέσα στην καρυδόπιτα φτιάξαμε ένα γλάσο σοκολάτας και το προσθέσαμε στο γλυκο μετά το σιρόπι(βάλαμε και λιγότερο σιρόπι).Αυτή είναι η συνταγή του γλάσου >
    Για το γλάσο:
    · 1 κουβερτούρα και μισό κουτί εβαπορέ γάλα λιωμένα σε μπεν μαρί

    Απλή,εύκολη και νόστιμη καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας....Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή <3
    #
    Σχόλιο από Nikoleta73, 7-9-11  
    Απλα τελεια...<3...μπραβο !!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 24-2-13  
    Πολύ νόστιμη αν και το σιρόπι για τα γούστα μου είναι λίγο. Επίσης, παρόλο που μείωσα κι εγώ τη ζάχαρη κατά 100γρ σίγουρα την επόμενη φορά θα βάλω ακόμη λιγότερη. Δηλαδή με κάποιες τροποποιήσεις στο σιρόπι είναι ωραία.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκα ταψιου-σιροπιαστα
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x