Καρυδόπιτα νηστίσιμη με γλάσο σοκολάτας
Φοβερή καρυδόπιτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την κανονική καρυδόπιτα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή να βάλετε περισσότερο γλάσσο εάν σας αρέσει πιο σοκολατένια.Όπως και να'χει είναι πολύ ωραία συνταγή!!
Υλικά
-
1 φλ. λάδι
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
2 φλ. καρύδια
-
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 φλ. νερό
-
1/2 φλ. κονιάκ
-
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
-
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
-
ξύσμα λεμονιού
-
3 κουτ. γλ. μπέικιν
-
1 κουτ. γλ. σόδα
-
Για το σιρόπι
-
200 γρ. ζάχαρη
-
200 ml νερό
-
1 ξύλο κανέλας
-
Για την επικάλυψη
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
30 γρ. μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς
-
2
Ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.
-
3
Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
-
4
Ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, τα καρύδια, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
5
Λαδώστε ένα ταψί (Νο 32 περίπου), ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
-
6
Αφήστε να κρυώσει.
-
7
Φτιάξτε το σιρόπιΒράστε νερό με ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας για 5-7 λεπτά και περιχύστε την καρυδόπιτα με το καυτό σιρόπι.
-
8
Σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και στρώστε το γλάσο πάνω στην καρυδόπιτα.
Σχόλια (43)