κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα το κάτι άλλο!
ati
ati @cook_8453413

Η πιο εύκολη κα νοστιμότατη καρυδόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  2. 1 κεσεδάκι φρυγανια τρμμένη
  3. 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  4. 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  5. 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
  6. 1/2 κουταλάκι κανέλα
  7. 2 κουταλάκια μπέκιν
  8. 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
  9. 1 φλυτζάνι αλέυρι
  10. Για το σιρόπι
  11. 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  12. 2 φλυτζάνια νερό
  13. 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)
  14. Για την επικάλυψη
  15. 1 κρέμα γάλακτος (250ml)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα).

  2. 2

    Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου μιξερ.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μειγμα

  4. 4

    Και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα.

  5. 5

    Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.

  6. 6

    Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.

  7. 7

    Μόλις λιώσει περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα. Καλή σας όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (79)

Αγαύη
Αγαύη @cook_25282
Σε τι ταψί την ψήνουμε; Το μέγεθος εννοώ.

Από

ati
ati @cook_8453413
στις