Καρυδόπιτα το κάτι άλλο!
Η πιο εύκολη κα νοστιμότατη καρυδόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
-
1 κεσεδάκι φρυγανια τρμμένη
-
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
-
200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
-
2 αυγά
-
3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι κανέλα
-
2 κουταλάκια μπέκιν
-
2 κουταλάκια σόδα φαγητού
-
1 βανίλια
-
1 φλυτζάνι αλέυρι
-
Για το σιρόπι
-
3 φλυτζάνια ζάχαρη
-
2 φλυτζάνια νερό
-
1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)
-
Για την επικάλυψη
-
1 1/2 κουβερτούρα
-
1 κρέμα γάλακτος (250ml)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα).
-
2
Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου μιξερ.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μειγμα
-
4
Και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα.
-
5
Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
-
6
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
-
7
Μόλις λιώσει περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα. Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια (79)