Καρυδόπιτα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τα αβγά και σε 2 μπολ βάζουμε στο ένα τα ασπράδια, και στο άλλο τους κρόκους και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε και τα δυο ξεχωριστά και μετά παίρνουμε το μπολ με τα ασπράδια και το ρίχνουμε στο άλλο μπολ, χτυπώντας τα παλι.
-
2
Μετα ρίχνουμε το ποτό μέσα και τα χτυπάμε. Μετά πρέπει να ρίξουμε τα καρύδια με το σιμιγδάλι και τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.
-
3
Μέσα και αυτά, ρίχνουμε και το baking powder και ανακατεύουμε
-
4
Βάζω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα πετώ μέσα
-
5
Φτιάχνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει ώστε να το ρίξω κρύο στη ζεστή καρυδόπιτα εκτός και αν θες να αφήσεις την καρυδόπιτα να κρυώσει και ρίξεις ζεστό το σιρόπι. Το κόλπο είναι το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό
Σχόλια (8)