Καριόκες και τρουφάκια
Δύο λιχουδιές μια συνταγή. Δεν υπάρχει πιο σοκολατένιος πειρασμός.
Υλικά
-
400 γρ. τρίμμα φρυγανιά
-
2 πακέτα πτιμπερ τρίμμα
-
1 πακέτο ζάχαρη άχνη
-
500 γρ. καρύδια αλεσμένα.
-
400 γρ. βούτυρο
-
1 ποτήρι γάλα αραιωμένο
-
1 κιλό κουβερτούρα
-
1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ (και λίγο παραπάνω νομίζω ότι ταιριάζει)
-
Τρούφα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά πάρα πολύ καλά.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύμε με το γάλα και το κονιάκ.
-
3
Ανακατεύμε όλα τα υλικά μαζί πάρα πολύ καλά.
-
4
Φτιάχνουμε ένα ρολό το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
-
5
Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τις καρυόκες, αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει στο σχήμα τους, τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.
-
6
Τέλος τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
-
7
Οταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, πριν το βάλουμε στην κατάψυξη πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με την τρούφα.
Σχόλια (11)