κύρια φωτογραφία συνταγής Καριόκες και τρουφάκια
RALLOU
RALLOU @cook_8455081
,

Δύο λιχουδιές μια συνταγή. Δεν υπάρχει πιο σοκολατένιος πειρασμός.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
50 κομμάτια
  1. 400 γρ. τρίμμα φρυγανιά
  2. 2 πακέτα πτιμπερ τρίμμα
  3. 1 πακέτο ζάχαρη άχνη
  4. 500 γρ. καρύδια αλεσμένα.
  5. 400 γρ. βούτυρο
  6. 1 ποτήρι γάλα αραιωμένο
  7. 1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ (και λίγο παραπάνω νομίζω ότι ταιριάζει)
  8. Τρούφα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά πάρα πολύ καλά.

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύμε με το γάλα και το κονιάκ.

  3. 3

    Ανακατεύμε όλα τα υλικά μαζί πάρα πολύ καλά.

  4. 4

    Φτιάχνουμε ένα ρολό το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

  5. 5

    Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τις καρυόκες, αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει στο σχήμα τους, τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.

  6. 6

    Τέλος τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

  7. 7

    Οταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, πριν το βάλουμε στην κατάψυξη πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με την τρούφα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

common
common @cook_8455107
Πολύ καλή συνταγή. Έτσι τη φτιάχνω κι εγώ, μόνο που δεν βάζω πτι μπερ (αν και θα το δοκιμάσω κι αυτό) και προσθέτω και μια βανίλια.

Από

RALLOU
RALLOU @cook_8455081
στις
,