Καριόκες με βανίλια

Η αυθεντική συνταγή με βανίλια και τριμμένο παντεσπάνι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή έγραφε 500γρ κουβερτούρας, αλλά εγώ πάντα βάζω 700γρ...αντέχουν και μήνα στο ψυγείο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.
-
2
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Βάζουμε το μείγμα για μια ωρίτσα στο ψυγείο, να σφίξει λίγο.
-
4
Σε μια μεμβράνη βάζουμε το μίγμα, του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
-
5
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γρ.) μαζί με τη μισή κουταλιά βούτυρο.
-
6
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες, γύρω στο μισό εκατοστό. Τις βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη, να παγώσουν καλά.
-
7
Τις βουτάμε στην κουβερτούρα (που έχουμε πάντα στο μάτι, στο πολύ σιγανό), με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.
-
8
Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν (ή τις βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για λίγο).
-
9
Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (2)
Θα ήθελα να ξέρω τι άλλο να βάλω αντί βανίλιας γιατ δεν βρίσκω .
Το ζαχαρούχο γάλα θα ήταν εντάξει να βάλω?