Καριόκες νηστίσιμες της Αργυρώς
Νηστίσιμος σοκολατένιος πειρασμός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι η αρχική συνταγή. Εγώ έβαλα 1/2 κ.γ. κανέλα για περισσότερη γεύση, επίσης θα ήθελα περισσότερο κονιάκ για να "ακούγεται" το αλκοόλ. Είχα μόνο 180 γρ. καρυδόψιχα, αλλά τελικά ήταν υπεραρκετή και πιστεύω πως δε χρειάζεται περισσότερη. Επίσης, χρειάστηκα μόνο 400 γρ. από την κουβερτούρα για την επικάλυψη, οπότε λιώστε τη λίγη-λίγη, για να μην πάει χαμένη αν δεν τη χρειαστείτε όλη.Δε θα έλεγα πως είναι γρήγορο γλυκό, καθώς πρέπει να περιμένεις να κρυώσει το μίγμα για να τις πλάσεις, αλλά και μετά την επικάλυψη πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα. Είναι όμως αρκετά εύκολο και γευστικά δεν απέχει από τις αγοραστές!Η συνταγή είναι από εδώ
Υλικά
-
200 γρ. ζάχαρη
-
200 ml νερό
-
2 κ.σ. κακάο
-
1/4 κ.γ. κανέλα
-
4 κ.σ. κονιάκ
-
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
-
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-
Για την επικάλυψη
-
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τα 4 πρώτα υλικά τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
-
2
Το βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
-
3
Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
-
4
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν.
-
5
Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.
-
6
Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια.
-
7
Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι στο ψυγείο).
Σχόλια (7)