Καρμπονάρα αλα... διαφορετικά!!
Μια ξεχωριστή και αγαπημένη σάλτσα για μακαρόνια..
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είδα στο πακέτο από τα μακαρόνια Primo Gusto, είπα να τη δοκιμάσω και έμεινα ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα! Μόνο που για να είναι λιγάκι πιο ελαφριά, βάζω 1 κρόκο. Επίσης, χρησιμοποιώ το σκληρό τυρί που βάζουμε στα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ teleia (κρατάω λίγη από το μπουκαλάκι). Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-
150 γρ. (7-8 φέτες) ψιλοκομμένο μπέικον
-
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
-
2 κρόκους
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
500 γρ ζυμαρικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμυδάκι.
-
2
Ρίχνετε το μπέικον και το σωτάρετε κι αυτό.
-
3
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά τη σάλτσα να σιγοβράσει, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
4
Χτυπάτε σε ένα μπωλ τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα στο μπέικον.
-
5
Αφού πάρει 1-2 βράσεις, η σάλτσα είναι έτοιμη να τη σερβίρετε με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά!
Σχόλια (7)