Καρμπονάρα ala fatsa
Είναι λιγάκι ξεχωριστή
Υλικά
-
2 πακέτα μακαρόνια ΝΟ 6. (μπορούμε και πένες)
-
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος κανονική
-
20 φέτες ζαμπόν κομμένο τετραγωνάκια
-
20 φέτες τυρί του τοστ κομμένο σε τετραγωνάκια
-
6 κουτ.σούπας τυρί τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (κλασικά)
-
2
Όταν βράσουν τα σουρώνουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.
-
3
Το ζαμπόν και το τυρί τα κόβουμε όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια (τετραγωνάκια), τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα, στην συνέχεια τριμμένο τυρί και απο πάνω τη κρέμα γάλακτος.
-
4
Ανακατέυουμε καλά και αφήνουμε για 3' να λιώσει το τυρί. Κλείνουμε τη φωτιά.
-
5
Σερβίρουμε και με τριμμένο τυρί αν θέλουμε.
Σχόλια (13)