κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα ala fatsa
FATSA
FATSA @cook_8450659

Είναι λιγάκι ξεχωριστή

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 2 πακέτα μακαρόνια ΝΟ 6. (μπορούμε και πένες)
  2. 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος κανονική
  3. 20 φέτες ζαμπόν κομμένο τετραγωνάκια
  4. 20 φέτες τυρί του τοστ κομμένο σε τετραγωνάκια
  5. 6 κουτ.σούπας τυρί τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (κλασικά)

  2. 2

    Όταν βράσουν τα σουρώνουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Το ζαμπόν και το τυρί τα κόβουμε όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια (τετραγωνάκια), τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα, στην συνέχεια τριμμένο τυρί και απο πάνω τη κρέμα γάλακτος.

  4. 4

    Ανακατέυουμε καλά και αφήνουμε για 3' να λιώσει το τυρί. Κλείνουμε τη φωτιά.

  5. 5

    Σερβίρουμε και με τριμμένο τυρί αν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

mama
mama @cook_8448928
Εγώ βάζω στο σουρωτήρι τα μακαρόνια και μετά μέσα σε λίγο λάδι στην κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά μπέικον(αντι ζαμπόν) και ρίχνω την κρέμα με ένα κύβο λαχανικών κνορ. Μετά βάζω τα μακαρόνια τελευταία τα τυριά και ανακατεύω συνέχεια...Κάνω και άλλες εκδοχές αλλά αυτή είναι η αγαπημένη του συζύγου!!!

Από

FATSA
FATSA @cook_8450659
στις