Καρμπονάρα διαίτης (!) στα μικροκύματα
Η γνωστή άσπρη σάλτσα που κάνουμε στην Ελλάδα και την βαφτίζουμε "καρμπονάρα", αλλά με λιγότερες θερμίδες, χωρίς θυσία της γεύσης
Λίγα μυστικά ακόμα
(*) χρησιμοποίησα Dirollo 3%(**) μην βάλετε το τριμμένο τυρί από την αρχή - θα λειώσει και θα πάει στον πάτοΈχω στην κατάψυξη πάντα μπέικον. Το κόβω με καλό μαχαίρι στο ξύλο κοπής έτσι κατεψυγμένο. Στα μικροκύματα ξεχωρίζουν οι φετούλες μόνες τους. Αυτή η συνταγή θέλει 1/3 μιας συσκευασίας του σ/μ.Εξοικονομώ θερμίδες και ηλ/κή ενέργεια
Υλικά
-
500 γρ μακαρόνια Νο.6
-
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
-
1 κουτάκι μανιτάρια ψιλοκομμένα 200 γρ. σουρωμένα
-
1 πακετάκι τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά 200 γρ. (*)
-
2 φλ. τσαγιού γάλα 1.5% λιπαρά
-
1 φουσκωτό κ. σούπας τυρί τριμμένο για μακαρόνια
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1-2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
έξτρα τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράζει για τα μακαρόνια - θέλουν περίπου 8 λεπτά (μην τα παραβράσετε).
-
2
Σε μικρό γυάλινο μπώλ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον απλωτά προς την περιφέρεια και ψήνουμε στα 600 W στα μικροκύματα για 2 λεπτά (σκεπάστε με το κουβούκλιο να μήν πιτσιλάει).
-
3
Βγάζουμε το μπέικον με πηρούνι απο το μπώλ και το ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λίπος. Το λιωμένο λίπος από το μπώλ το πετάμε.
-
4
Σε γυάλινο μπώλ του 1 λίτρου ρίχνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα (κουταλιές - όχι μονοκόματο), σκεπάζουμε με το κουβούκλιο και ψήνουμε στα 600 W για 3 λεπτά. Ανοίγουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα μανιτάρια.
-
5
Σκεπάζουμε με το κουβούκλιο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
-
6
Ανοίγουμε, ρίχνουμε το στραγγισμένο μπέικον, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το 1 κ.σ. τριμμένο τυρί. (**)
-
7
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε αμέσως σε βαθειά πιατέλα.
-
8
Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω - όχι γύρω γύρω.
-
9
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.
-
10
Σερβίρουμε αμέσως και το έξτρα τυρί κατά βούληση (1 κ.σ. ανά άτομο αρκεί).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)