κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα διαίτης (!) στα μικροκύματα
leangourmet
leangourmet @cook_8471582
,

Η γνωστή άσπρη σάλτσα που κάνουμε στην Ελλάδα και την βαφτίζουμε "καρμπονάρα", αλλά με λιγότερες θερμίδες, χωρίς θυσία της γεύσης

Λίγα μυστικά ακόμα

(*) χρησιμοποίησα Dirollo 3%(**) μην βάλετε το τριμμένο τυρί από την αρχή - θα λειώσει και θα πάει στον πάτοΈχω στην κατάψυξη πάντα μπέικον. Το κόβω με καλό μαχαίρι στο ξύλο κοπής έτσι κατεψυγμένο. Στα μικροκύματα ξεχωρίζουν οι φετούλες μόνες τους. Αυτή η συνταγή θέλει 1/3 μιας συσκευασίας του σ/μ.Εξοικονομώ θερμίδες και ηλ/κή ενέργεια

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 -6 μερίδες
  1. 500 γρ μακαρόνια Νο.6
  2. 100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  3. 1 κουτάκι μανιτάρια ψιλοκομμένα 200 γρ. σουρωμένα
  4. 1 πακετάκι τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά 200 γρ. (*)
  5. 2 φλ. τσαγιού γάλα 1.5% λιπαρά
  6. 1 φουσκωτό κ. σούπας τυρί τριμμένο για μακαρόνια
  7. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  8. 1-2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  9. έξτρα τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράζει για τα μακαρόνια - θέλουν περίπου 8 λεπτά (μην τα παραβράσετε).

  2. 2

    Σε μικρό γυάλινο μπώλ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον απλωτά προς την περιφέρεια και ψήνουμε στα 600 W στα μικροκύματα για 2 λεπτά (σκεπάστε με το κουβούκλιο να μήν πιτσιλάει).

  3. 3

    Βγάζουμε το μπέικον με πηρούνι απο το μπώλ και το ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λίπος. Το λιωμένο λίπος από το μπώλ το πετάμε.

  4. 4

    Σε γυάλινο μπώλ του 1 λίτρου ρίχνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα (κουταλιές - όχι μονοκόματο), σκεπάζουμε με το κουβούκλιο και ψήνουμε στα 600 W για 3 λεπτά. Ανοίγουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα μανιτάρια.

  5. 5

    Σκεπάζουμε με το κουβούκλιο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

  6. 6

    Ανοίγουμε, ρίχνουμε το στραγγισμένο μπέικον, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το 1 κ.σ. τριμμένο τυρί. (**)

  7. 7

    Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε αμέσως σε βαθειά πιατέλα.

  8. 8

    Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω - όχι γύρω γύρω.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.

  10. 10

    Σερβίρουμε αμέσως και το έξτρα τυρί κατά βούληση (1 κ.σ. ανά άτομο αρκεί).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Είναι εξαιρετικά απλή και πεντανοστιμη αν και την έκανα χωρίς μανιτάρια γιατί δεν είχα!

Από

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
στις
,
Γυμνάζομαι, Μαγειρεύω, Κηπουρεύω, Μεγαλώνω μοναχοπαίδι, Πειραματίζομαι στην κουζίνα και στο laptop, Λατρεύω τις Συνταγές της Παρέας και όλη την Παρέα, Προσέχω, Ψάχνω, Μαθαίνω... ακόμα...και το σημαντικότεροΑνακυκλώνω - τα πάντα!- τέλος με τα ρήματα -Maybe never; hoping it will be forever!
Δες περισσότερα