κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα φοιτητική
kkorina
kkorina @cook_8454587

Αυτή τη μακαρονάδα την έφτιαχνα όταν ήμουν φοιτήτρια και στο ψυγείο μου δεν είχα ούτε αυγά, ούτε κρέμα γάλακτος, παρά μόνο εβαπορέ για τον καφέ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε στη συνταγή να προσθέσουμε και μανιτάρια, καλύτερα φρέσκα και όχι κονσέρβας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
3 άτομα φαγανά
  1. 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  2. 1 κουτί γάλα εβαπορέ (κατά προτίμηση light)
  3. Ελάχιστο βούτυρο
  4. 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  5. 2 κουτ. κορν φλάουρ
  6. 0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. Αλάτι
  8. Κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια (al dente εννοείται), τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό.

  2. 2

    Σ' ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον

  3. 3

    Μόλις μαραθεί το μπέικον, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη μας κολλήσει το γάλα.

  4. 4

    Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι ν' αρχίσει λίγο να πήζει.

  5. 5

    Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.

  6. 6

    Προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

kkorina
kkorina @cook_8454587
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα