Καρμπονάρα φούρνου από τον Άκη
Είναι σχετικά λιπαρή συνταγή άλλωστε πρόκειται για καρμπονάρα...! Κανονικά η καρμπονάρα γίνεται με κρόκο αυγών αλλά εδώ βάζουμε κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να είναι πιο πολύ στα ελληνικά γούστα ...!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ετοιμάζετε ένα τραπέζι, καλό είναι να τυλίξετε τα τορτελίνια, το σπανάκι, το μπέικον, τα τριμμένα τυριά, τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος σε 4 μπολάκια 1 για κάθε άτομο και να τα βάλετε στο φούρνο πριν έρθουν.Αν παρατηρήσετε να τρέχουν τα υγρά από τα "πουγκιά" τότε πρέπει να βάλετε μια άλλη λαδόκολλα διότι χρειάζεται υγρασία για να ψηθούν τα τορτελίνια. Καλή τύχη...
Υλικά
-
250 γρ τορτελίνια (ένα πακέτο)
-
250 γρ μανιτάρια
-
150 γρ σπανάκι
-
250 γρ διάφορα τυριά τριμμένα
-
300 ml κρέμα γάλακτος (περίπου ένα ποτήρι)
-
330 γρ νερό (περίπου ένα ποτήρι)
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα σοτάρουμε το μπέικον ή την πανσέτα σε ένα τηγάνι.
-
2
Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια στα δυο ή στα τέσσερα.
-
3
Βγάζουμε το μπέικον ή την πανσέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι.
-
4
Προσθέτουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα ωμά τορτελίνια, τα 150 γρ σπανάκι, τα τριμμένα τυριά και τέλος τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
-
5
Στην συνέχεια θα χρειαστούμε 2 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και ένα φύλλο λαδόκολλα τα οποία τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τορτελίνια, 150 γρ σπανάκι, τα τριμμένα τυριά, το μπέικον και τα μανιτάρια.
-
6
Τέλος σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό και με μια κουτάλα τα ρίχνουμε στα τορτελίνια και προσθέτουμε το πιπέρι.
-
7
Τέλος κλείνουμε την λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο φτιάχνοντας ένα ωραίο μεγάλο πουγκί και το αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα...!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια