tzenych
tzenych @cook_8488144
Ηρακλειο,Ελλαδα

Η αυθεντική συνταγή της Καρμπονάρα όπως την έδωσε στον σύζυγο μου o Fratello(μοναχός) Ματθαίος του αββαείου Chiaravalle στην Λομβαρδία(Μιλάνο).

Λίγα μυστικά ακόμα

Όχι απλά νόστιμη αλλά και η αυθεντική αλλά και πανεύκολη συνταγή. Φανταστείτε ότι 3 ημέρες πριν είχαμε ατύχημά με την μηχανή μας και μαγειρεύω με ένα χέρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
2 άτομα
  1. 120 γρ μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  2. 1 μικρό κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο σε κύβους
  3. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  4. 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο (και περισσότερο αν θέλετε)
  5. μαιντανό για γαρνίρισμα
  6. αλάτι & πιπέρι
  7. 1/2 πακέτο ολόκληρα μακαρόνια (Νο 6)
  8. νερό για το βράσιμο (προσθέτουμε αλάτι στο νερό)
  9. 1/2 φλιτζάνι από το νερό που μαγειρέψατε τα ζυμαρικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε το μπέικον.

  3. 3

    Σ' ένα μπωλάκι ρίχνουμε το αυγό με το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Μόλις το μπέικον ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  6. 6

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

  7. 7

    Απομακρύνουμε το τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζεστά ζυμαρικά (θυμίζω ότι την συνταγή την πήραμε από Μοναχούς οι οποίοι προτιμούν διακριτικές γεύσεις αν θέλετε πιο δυνατή γεύση βάλτε τα μισά μακαρόνια), και το 1/2 φλιτζάνι του νερού που βράσαμε τα μακαρόνια.

  8. 8

    Προσθέστε το μείγμα του αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή (προσέξτε να μην είναι καυτό το τηγάνι και μαγειρέψετε πολύ τα αυγά - δεν θέλετε ομελέτα). Προσθέτουμε το μπέικον, το μαϊντανό και το υπόλοιπο της παρμεζάνας - δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.

  9. 9

    Απολαύστε το..

Σχόλια (16)

ntinak
ntinak @cook_8478980
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ. ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!

Από

tzenych
tzenych @cook_8488144
στις
Ηρακλειο,Ελλαδα