κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα η γνήσια
dimi411
dimi411 @cook_8454276

Λίγα μυστικά ακόμα

Η καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνετα προσθέτοντας κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο.Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
5 άτομα
  1. 1/2 κιλό μακαρόνια νο. 6
  2. 30 γραμ. βούτυρο
  3. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  4. 125 γραμ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  5. 6 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  6. 4 κρόκοι αβγών
  7. 5 κουτ. σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
  8. 2 κουτ. σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
  9. 1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  10. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.

  2. 2

    Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.

  3. 3

    Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.

  4. 4

    Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο. Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.

  5. 5

    Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

GreekLoverBoy
GreekLoverBoy @cook_8528433
μπράβο ντίμη. ναι, έτσι τη φτιάχνει κι η γυναίκα μου.\n\nεγώ βάζω σπιτική κρέμα γάλακτος.\nωραία η ιδέα σου με το σκόρδο. συνήθως τη σερβίρω με σκορδόψωμο οπότε γιατί να μην αλείψω το ψωμάκι στην ίδια κατσαρόλα, και μετά γκριλ, να γίνει σκορδόψωμο?\n\n1 σμπάρος\n2 τρυγόνια\n

Από

dimi411
dimi411 @cook_8454276
στις