Καρμπονάρα κλασσική ιταλική

Bαθμολογία: 4.3438
       
 
32 ψήφοι
dino, 26.01.08

Περιγραφή

Ειναι μια απλή κλασσική ιταλική συνταγή που ετοιμάζουν γρήγορα οι ιταλοί στα σπίτια τους.


photo: vasilia gen

Συνταγή από:

dino

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 350γρ. μπεικον καπνιστό
  • Μία κουταλιά βούτυρο
  • 1-2 αυγά
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι μαύρο
  • Ενα πακέτο σπαγγέτι Ν.7
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπεικον μεχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί.
  3. Σ'ενα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
  4. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθεί το αυγό απο την θερμοκρασία των μακαρονιών.
  5. Βάζουμε πιπέρι οσο θέλουμε και συμπληρώνουμε με την παρμεζάνα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην φοβηθείτε το αυγό, δεν μυρίζει καθόλου αρκει να το ρίξετε αμέσως και οσο τα μακαρόνια ειναι ζεματιστά.

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katia83, 26-1-08  
    πολύ καλή η συνταγή παρόλο που είναι απλή και σίγουρα λιγότερο παχυτική απο την...ελληνική καρμπονάρα:) εγώ απλά μπορώ να προτείνω για να γίνει λίγο πιο...ζουμερή η μακαρονάδα το αυγο να μην πέσει κατευθείαν πάνω στα μακαρόνια αλλα να ανακατευτεί με λίγο νερο απο τα μακαρόνια που θα κρατήσουμε πριν τα σουρώσουμε!
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 12-3-08  
    Είναι τέλεια μακαρονάδα. Η συμβουλή της Katia ειναι το μικρό μυστικό που κάνω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από kid X, 12-3-08  
    Σαν μακαρονάς (!) δηλώνω πως η σωστή καρμπονάρα έχει ψιλοκομμένο μαιντανό και το αραίωμα των αυγών γίνεται με κρέμα γάλακτος. Επίσης δηλώνω πως μια φορά που δεν πρόσεξα και τα μακαρόνια ήταν ζεματιστά, το αβγό μου έγινε ομελέτα κι έφαγα στραπατσωμακαρονάδα... Γι' αυτό απαιτεί ταχύτητα και αραίωμα -λίγο- ωστε να προκύψει μια καρμπονάρα. χα! χα! χα!
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 13-3-08  
    Η πραγματική Καρμπονάρα (στην Καλάβρια)χρησιμοποιεί παντσέτα αντί μπέϊκον και ποτέ κρέμμα γάλακτος. Έχω πάρει την συνταγή και θα την ανεβάσω κάποια στιγμή
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-3-08  
    μμμ...,ωραια φαινεται και θα τη δοκιμασω
    #
    Σχόλιο από dino, 24-3-08  
    Για να γίνει αυτή η συνταγή χρειάζονται δύο,ο ένας ρίχνει το αυγό και ο άλλος ανακατεύει.Ετσι δέν τρώς σπαγκέτι με ομελέτα.
    #
    Σχόλιο από Grabolach, 8-4-08  
    μια καννονική καρμπονάρα Ιταλική χρειάζετε και λίγη κρεμα γάλακτοςγια να μπορεσούν να ενσωματοθούν τα αυγά.Άντε να προοθείτε η κανονική καρμπονάρα
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 26-7-08  
    Καλή συνταγή αλλά εγώ την κάνω κάπως διαφορετικά όπως μου έχει μάθει μια φίλη μου από τη Ρώμη, βάζω ένα μέρος της παρμεζάνας και το πιπέρι μέσα στο αυγό (από το οποίο χρησημοποιώ μόνο τον κρόκο) έτσι ώστε να γίνει πηχτό σα nutella περίπου. Με αυτόν τον τρόπο δεν κόβει το αυγό. Επίσις σβήνω το μπέικον με λίγο λευκό κρασί πριν το ρίξω στα μακαρόνια και έτσι δεν είναι τόσο στεγνή.
    #
    Σχόλιο από GSK, 3-9-08  
    Και εγώ κάνω το ίδιο με την παρμαζάνα με τον Kostasz και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Τελικά θα μας πει κάποιος αν η κλασσική ιταλική συνταγή έχει έστω και λίγο κρέμα γάλακτος ή όχι.
    #
    Σχόλιο από dino, 3-9-08  
    Απ'οτι ξέρω η κλασσική καρμπονάρα δέν έχει κρέμα γάλακτος.Το βέβαιο είναι οτι ο καθένας συνδιάζει ο,τι γεύσεις του αρέσουν.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-9-08  
    απο ιταλιδα γιαγια ξερω δεν εχει μεσα κρεμα γαλακτος.απλα το αυγο του δινει αυτη τη κρεμωδη υφη.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 18-10-08  
    Κι ομως, Grabolach και Kid και η Καρμποναρα ΔΕΝ εχει μεσα κρέμα γάλακτος
    #
    Σχόλιο από kkorina, 15-2-09  
    Η κλασική καρμπονάρα πήρε το όνομά της από τους ανθρακωρύγχους, που την έφτιαχναν για πρωινό. Περιέχει μόνο παντσέτα και αυγά ΟΧΙ κρέμα γάλακτος (τα αυγά τα έπαιρναν από τις κότες που είχαν μαζί τους για να τους ειδοποιούν για τις κατολισθήσεις)
    #
    Σχόλιο από tzoulia1, 17-4-09  
    itan mia sketi apolausi...........aoma mou trexoun ta salia
    #
    Σχόλιο από Επικουριος, 11-5-09  
    Η κλασσικη καρμποναρα ΔΕΝ εχει κρεμα γαλακτος, η το πολυ να εχει μια κουταλια για να σπασει λιγο η αυγουλιλα. Η μακαροναδα γινεται κρεμωδης καθως το αυγο μαγειρευεται αργα απο τα καυτα μακαρονια.....
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 28-6-09  
    Πολύ καλή η γεύση της! Έβαλα όπως είπαν και άλλοι στα σχόλια ένα κρασοπότηρο μακαρονόζουμο κι εκεί χτύπησα το αυγό. Πιστεύω ότι ήθελε λίγο πιο ζουμερό ακόμα, δηλαδή και ένα νεροπότηρο το έπαιρνε άνετα! Όντως το αυγό δε μυρίζει καθόλου και "ψήνεται" κιόλας λόγω της ανάμιξης με το καυτό νερό! Έριξα και τριμμένο τυράκι και τα ανακάτεψα, έλιωσε, και σέρβιρα! Πολύ ωραίο! Απλά πρέπει να φαγωθεί άμεσα γιατί μετά κολλάει!
    #
    Σχόλιο από Italos, 17-7-09  
    Γεια χαρα σε ολους, απο τυχη ειδα αυτο το Site ψαχνωντας για μια συνταγη...
    Μπορω να πω οτι υπαρχουν τελειες συνταγες για καρμποναρα εδω αλλα μιας κ ειναι το ειδος μου να λυσω την απορεια με 100% σιγουρια οτι στην Νοτια Ιταλια μεχρι κ τις αρχες του προηγουμενου αιωνα οπου ζουσε η γιαγια μου η καρμποναρα φτιαχνεται με κροκο αυγου χωρις ιχνος απο κρεμα γαλακτος κ με προσουτο η καποιο αλλο αλαντικο καπνιστο ιταλικο (πανσετα η μπεικον) το τυρι απαραιτητα παρμεζανα!
    #
    Σχόλιο από EllieAriadne, 18-7-09  
    Πράγματι αρκετά καλή, γρήγορη συνταγή και αυθεντική! Την έφτιαξα και ήταν ωραία, πρέπει να πώ όμως οτι η καρμπονάρα αλα ελληνικά (με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια) μου αρέσει πιο πολύ.
    #
    Σχόλιο από Chris_Daydreamer, 27-8-09  
    Η kkorina εχει απολυτο δικιο οσο αφορα την "καταγωγη" της αυθεντικης Καρμποναρας!!!!Επισης οταν σερβιρετε στα πιατα τριψτε απο πανω αρκετο μαυρο πιπερι...δινει μια αυθεντικη οψη στο πιατο (carbon-καρβουνο κατι που συχνα επεφτε στα πιατα τους ενω ετρωγαν) και παραλληλα δενει γευστικα με τα υπολοιπα υλικα.Εμπειρικα τελειως συμφωνω κι'εγω με την αραιωση του αυγου με λιγο νερακι απ'αυτο που βρασαμε τα ζυμαρικα μας.Τελεια & ευκολη συνταγη-συγχαρητηρια!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 11-9-09  
    Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΚΡΕΜΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ! ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΑΛΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 12-3-08  
    Είναι τέλεια μακαρονάδα. Η συμβουλή της Katia ειναι το μικρό μυστικό που κάνω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από kid X, 12-3-08  
    Σαν μακαρονάς (!) δηλώνω πως η σωστή καρμπονάρα έχει ψιλοκομμένο μαιντανό και το αραίωμα των αυγών γίνεται με κρέμα γάλακτος. Επίσης δηλώνω πως μια φορά που δεν πρόσεξα και τα μακαρόνια ήταν ζεματιστά, το αβγό μου έγινε ομελέτα κι έφαγα στραπατσωμακαρονάδα... Γι' αυτό απαιτεί ταχύτητα και αραίωμα -λίγο- ωστε να προκύψει μια καρμπονάρα. χα! χα! χα!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-3-08  
    μμμ...,ωραια φαινεται και θα τη δοκιμασω
    #
    Σχόλιο από GSK, 3-9-08  
    Και εγώ κάνω το ίδιο με την παρμαζάνα με τον Kostasz και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Τελικά θα μας πει κάποιος αν η κλασσική ιταλική συνταγή έχει έστω και λίγο κρέμα γάλακτος ή όχι.
    #
    Σχόλιο από dino, 3-9-08  
    Απ'οτι ξέρω η κλασσική καρμπονάρα δέν έχει κρέμα γάλακτος.Το βέβαιο είναι οτι ο καθένας συνδιάζει ο,τι γεύσεις του αρέσουν.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-9-08  
    απο ιταλιδα γιαγια ξερω δεν εχει μεσα κρεμα γαλακτος.απλα το αυγο του δινει αυτη τη κρεμωδη υφη.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 18-10-08  
    Κι ομως, Grabolach και Kid και η Καρμποναρα ΔΕΝ εχει μεσα κρέμα γάλακτος
    #
    Σχόλιο από kkorina, 15-2-09  
    Η κλασική καρμπονάρα πήρε το όνομά της από τους ανθρακωρύγχους, που την έφτιαχναν για πρωινό. Περιέχει μόνο παντσέτα και αυγά ΟΧΙ κρέμα γάλακτος (τα αυγά τα έπαιρναν από τις κότες που είχαν μαζί τους για να τους ειδοποιούν για τις κατολισθήσεις)
    #
    Σχόλιο από tzoulia1, 17-4-09  
    itan mia sketi apolausi...........aoma mou trexoun ta salia
    #
    Σχόλιο από Επικουριος, 11-5-09  
    Η κλασσικη καρμποναρα ΔΕΝ εχει κρεμα γαλακτος, η το πολυ να εχει μια κουταλια για να σπασει λιγο η αυγουλιλα. Η μακαροναδα γινεται κρεμωδης καθως το αυγο μαγειρευεται αργα απο τα καυτα μακαρονια.....
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 28-6-09  
    Πολύ καλή η γεύση της! Έβαλα όπως είπαν και άλλοι στα σχόλια ένα κρασοπότηρο μακαρονόζουμο κι εκεί χτύπησα το αυγό. Πιστεύω ότι ήθελε λίγο πιο ζουμερό ακόμα, δηλαδή και ένα νεροπότηρο το έπαιρνε άνετα! Όντως το αυγό δε μυρίζει καθόλου και "ψήνεται" κιόλας λόγω της ανάμιξης με το καυτό νερό! Έριξα και τριμμένο τυράκι και τα ανακάτεψα, έλιωσε, και σέρβιρα! Πολύ ωραίο! Απλά πρέπει να φαγωθεί άμεσα γιατί μετά κολλάει!
    #
    Σχόλιο από Italos, 17-7-09  
    Γεια χαρα σε ολους, απο τυχη ειδα αυτο το Site ψαχνωντας για μια συνταγη...
    Μπορω να πω οτι υπαρχουν τελειες συνταγες για καρμποναρα εδω αλλα μιας κ ειναι το ειδος μου να λυσω την απορεια με 100% σιγουρια οτι στην Νοτια Ιταλια μεχρι κ τις αρχες του προηγουμενου αιωνα οπου ζουσε η γιαγια μου η καρμποναρα φτιαχνεται με κροκο αυγου χωρις ιχνος απο κρεμα γαλακτος κ με προσουτο η καποιο αλλο αλαντικο καπνιστο ιταλικο (πανσετα η μπεικον) το τυρι απαραιτητα παρμεζανα!
    #
    Σχόλιο από EllieAriadne, 18-7-09  
    Πράγματι αρκετά καλή, γρήγορη συνταγή και αυθεντική! Την έφτιαξα και ήταν ωραία, πρέπει να πώ όμως οτι η καρμπονάρα αλα ελληνικά (με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια) μου αρέσει πιο πολύ.
    #
    Σχόλιο από Chris_Daydreamer, 27-8-09  
    Η kkorina εχει απολυτο δικιο οσο αφορα την "καταγωγη" της αυθεντικης Καρμποναρας!!!!Επισης οταν σερβιρετε στα πιατα τριψτε απο πανω αρκετο μαυρο πιπερι...δινει μια αυθεντικη οψη στο πιατο (carbon-καρβουνο κατι που συχνα επεφτε στα πιατα τους ενω ετρωγαν) και παραλληλα δενει γευστικα με τα υπολοιπα υλικα.Εμπειρικα τελειως συμφωνω κι'εγω με την αραιωση του αυγου με λιγο νερακι απ'αυτο που βρασαμε τα ζυμαρικα μας.Τελεια & ευκολη συνταγη-συγχαρητηρια!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 11-9-09  
    Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΚΡΕΜΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ! ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΑΛΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από foukaish, 1-10-09  
    πολυ καλη συνταγη, αν και εγω βαζω τη παρμεζανα μαζι με το αυγο και σβηνω και το μπεικον με κρασι οπως ο kostazz
    #
    Σχόλιο από itsaplo, 28-7-10  
    παιδιά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνταγή και τις παρεναίσεις σας - είμαι αρχάριος και χάρη σε σας (και το μεγάλο μάγειρα που κρύβω μέσα μου φυσικά) κατάφερα μετά από πολύ καιρό να μαγειρέψω επιτυχώς κάτι εκτός των τηγανιτών αυγών/πατάτων ταμπού. Σχετικά με τον προβληματισμό που παρατήρησα στην συζήτηση σας έχω κι εγώ να προσθέσω πως όντως η πρωτότυπη καρμπονάρα είναι άνευ κ΄ρμεας γάλακτος. Έχω φάει καρμπονάρα στην πλατεία της Σιέννα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου δεν κατάφερα να εξηγήσω στον επ΄ισης φιλότιμο σερβιτόρο πως λείπει η κρέμα γάλακτος. Τελικά αποδείχθηκα εγώ αγνώμων. Την καλημέρα μου απο τα όμορφα Χανιά.
    #
    Σχόλιο από xaxanos, 16-1-11  
    Καταπληκτική τελικά η αυθεντική καρμπονάρα!!!Από παλιά άκουγα ότι γίνεται με το αβγό και επιτέλους τη δοκίμασα...και ξετρελάθηκα!Μπράβο!!Θα την κάνω αρκετά συχνά πιστεύω γιατί είναι πολύ γρήγορο φαγητό. Να μην παραλείψω ότι μέσα από τα σχόλιά σας εμπλούτισα και τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις...!!!!Πάντα τέτοια!
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 4-2-11  
    σιγουρα συμφωνω κι εγω οτι δεν βαζουμε κρεμα γαλακτος στην αυθεντικη ,παρα μονο 1 αυγο -οσο πιο φρεσκο- για καθε μεριδα . οποτε στα 500 γρ ,εγω βαζω 3 αυγουλακια. επισης το τυρι -στην αυθεντικη ειναι πεκορινο- και το αλλαντικο πανσετα . εγω ετσι την κανω και ειναι φανταστικη. και απο επανω αρκετο πιπερι φρεσκοτριμμενο !
    βεβαια περι ορεξεψς ουδεις λογως , οποτε ... ολα επιτρεπονται στην γευση του καθενος απο εμας !
    καΛΗ σας μερα!
    #
    Σχόλιο από zucca, 19-3-11  
    καταπληκτικη !!! αυτη ειναι η πραγματικη καρμποναρα!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dino, 24-3-08  
    Για να γίνει αυτή η συνταγή χρειάζονται δύο,ο ένας ρίχνει το αυγό και ο άλλος ανακατεύει.Ετσι δέν τρώς σπαγκέτι με ομελέτα.

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από katia83, 26-1-08  
    πολύ καλή η συνταγή παρόλο που είναι απλή και σίγουρα λιγότερο παχυτική απο την...ελληνική καρμπονάρα:) εγώ απλά μπορώ να προτείνω για να γίνει λίγο πιο...ζουμερή η μακαρονάδα το αυγο να μην πέσει κατευθείαν πάνω στα μακαρόνια αλλα να ανακατευτεί με λίγο νερο απο τα μακαρόνια που θα κρατήσουμε πριν τα σουρώσουμε!
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 13-3-08  
    Η πραγματική Καρμπονάρα (στην Καλάβρια)χρησιμοποιεί παντσέτα αντί μπέϊκον και ποτέ κρέμμα γάλακτος. Έχω πάρει την συνταγή και θα την ανεβάσω κάποια στιγμή
    #
    Σχόλιο από Grabolach, 8-4-08  
    μια καννονική καρμπονάρα Ιταλική χρειάζετε και λίγη κρεμα γάλακτοςγια να μπορεσούν να ενσωματοθούν τα αυγά.Άντε να προοθείτε η κανονική καρμπονάρα
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 26-7-08  
    Καλή συνταγή αλλά εγώ την κάνω κάπως διαφορετικά όπως μου έχει μάθει μια φίλη μου από τη Ρώμη, βάζω ένα μέρος της παρμεζάνας και το πιπέρι μέσα στο αυγό (από το οποίο χρησημοποιώ μόνο τον κρόκο) έτσι ώστε να γίνει πηχτό σα nutella περίπου. Με αυτόν τον τρόπο δεν κόβει το αυγό. Επίσις σβήνω το μπέικον με λίγο λευκό κρασί πριν το ρίξω στα μακαρόνια και έτσι δεν είναι τόσο στεγνή.
    #
    Σχόλιο από agrimi, 9-7-10  
    Στο σωτάρισμα του μπέικον εγώ βάζω και λίγο σκορδάκι! Καλές Μαγειρικές!
    #
    Σχόλιο από kerasaki13, 2-2-11  
    Φανταστική η καρμπονάρα με το αυγό! Έχω να σας προτείνω μια τεχνική για το αυγό πολύ απλή που δεν αφήνει το αυγό να ψηθεί και να γίνει ομελέτα και χωρίς να χρειάζονται 2 άτομα!
    Γίνεται απλά φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο μπεν-μαρί.Δηλαδή σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε λίγο νερό να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Οχι να βράζει!Τότε το αυγό θα ψηθεί!Απλά να ζεσταθεί και να αρχίσει να εξατμίζεται. Τα αυγά τα σπάμε και τα χτυπάμε μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ (όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει) με ένα σύρμα. Αφού τα χτυπήσουμε λίγο όπως στην ομελέτα τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ πάνω στο νερό που ζεσταίνεται και ανακατεύουμε συνεχώς! Θα δείτε ότι σε λίγο το αυγό θα αρχίσει να παίρνει τη μορφή μους! Αυτό είναι και το επιθυμητό αποτέλεσμα!Να μη γίνει στερεό, ούτε να είναι τελείως υγρό!Να έχει την υφή της μους..Έπειτα συνεχίζουμε όπως στη συνταγή..Το ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια και έπειτα το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι! Απλά υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από antoni18s, 14-5-11  
    Για την συνταγη λιγες συμβουλες, που πιστευω κανουν ακομα καλυτερο το πιατο, για τα γουστα μου τουλαχιστον.

    Πρωτα απο ολα αντι για μπεικον καλυτερα να βαλουμε προσουτο.Απογειωνει την γευση.

    Βαζουμε 1 αυγο και προσθετουμε εναν κροκο για καθε ατομο (στην συγκεκριμένη 1+1), τα χτυπαμε, προσθετουμε 100ml νερο απο τα μακαρονια και ανακατευουμε.Μετα ριχνουμε την παρμεζανα μεσα στο μπολ και ανακατευουμε παλι.

    Ριχνουμε το υλικο μεσα στα al dente μακαρονια μας( ετσι κραταει καλυτερα η σαλτσα αλλα αν τα βρασουμε πολυ γλιτωνουμε αρκετες θερμιδες) και ανακατευουμε γρηγορα, να γινει η κρεμα.

    Σερβιρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμενο πιπέρι και λιγο μαϊντανό (ψιλοκομενο καλυτερα)απο επανω.

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της malfy