κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα κλασσική ιταλική
dino
dino @sotos
ΑΘΗΝΑ

Ειναι μια απλή κλασσική ιταλική συνταγή που ετοιμάζουν γρήγορα οι ιταλοί στα σπίτια τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην φοβηθείτε το αυγό, δεν μυρίζει καθόλου αρκει να το ρίξετε αμέσως και οσο τα μακαρόνια ειναι ζεματιστά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 350 γρ. μπεικον καπνιστό
  2. 1 κουταλιά βούτυρο
  3. 1-2 αυγά
  4. παρμεζάνα τριμμένη
  5. πιπέρι μαύρο
  6. 1 πακέτο σπαγγέτι Ν.7

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπεικον μεχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί.

  3. 3

    Σ'ενα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.

  4. 4

    Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθεί το αυγό απο την θερμοκρασία των μακαρονιών.

  5. 5

    Βάζουμε πιπέρι οσο θέλουμε και συμπληρώνουμε με την παρμεζάνα

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (40)

katia83
katia83 @cook_8450209
πολύ καλή η συνταγή παρόλο που είναι απλή και σίγουρα λιγότερο παχυτική απο την...ελληνική καρμπονάρα:) εγώ απλά μπορώ να προτείνω για να γίνει λίγο πιο...ζουμερή η μακαρονάδα το αυγο να μην πέσει κατευθείαν πάνω στα μακαρόνια αλλα να ανακατευτεί με λίγο νερο απο τα μακαρόνια που θα κρατήσουμε πριν τα σουρώσουμε!

Από

dino
dino @sotos
στις
ΑΘΗΝΑ