Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.8125
       
 
16 ψήφοι
giovana, 14.02.07
Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο
photo: emari_krit

Συνταγή από:

giovana

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ταλιατέλες
  • 1/4 ζαμπόν
  • 1/4 μπέϊκον
  • 1/2 κ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 12 λεπτά. Τις σουρώνουμε.
  2. Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τις μισές και παραπάνω ταλιατέλες. Ρίχνουμε το τυρί και μετά τη μισή ποσότητα του ζαμπόν και τη μισή ποσότητα του μπέϊκον ψιλοκομένα. Κατόπιν συνεχίζουμε με τις υπόλοιες ταλιατέλες, μετά ζαμπόν, μπέϊκον και στο τέλος το τυρί. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγεί με μεμβράνη και να το ψήσουμε την επομένη (αν έχουμε κάποιο τραπέζι).
  3. Πριν το ψήσουμε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού και ψήνουμε σε φούρνο 230-250 βαθμούς γύρω στο μισάωρο.

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 22-5-08  
    ετσι ακριβως τη φτιαχνω κι εγω!μπραβο,πολυ καλη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από cooolll, 27-8-08  
    Τέλεια.Μολις την εφτιαξα και εφαγα.Καταπληκτική.Θα ήθελα ομως και κάτι συνοδευτικό. Αλλα δεν ήξερα τι πάει. Καποια σαλάτα;
    #
    Σχόλιο από mariaky, 26-4-09  
    Απλά τέλεια!!! Και πανεύκολη!!!
    #
    Σχόλιο από despikar, 22-9-09  
    Πάρα πολύ νόστιμη είναι απλά πιστεύω ότι πρέπει να την στρώνεις σε μεγάλο πυρεξ να απλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια για να μην μπουχτίζεις.Έγω είχα μικρό πυρέξ,στρίμωξα τα υλικά και ήταν πολύ νοστιμο αλλα μπούκωνες απο το τυρι:-)))Ααα φυσικά δεν ενδείκνυται για δίαιτα το φαγητό αυτό:-PPP
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 22-9-09  
    Την έχω φτιάξει πολλές φορές ,πάντα με επιτυχία και απήχηση.ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από Stigmoula, 27-1-10  
    Την τσακισαμε και εγω και ο αντρας μου! Πολυ νοστιμη και ευκολη συνταγη! Να δωσω ενα τιπ..αντι για μπεικον, εβαλα προσουτο Παρμας και νομιζω εκανε τη διαφορα στη γευση! Και βγαινει και πιο ελαφρυ το φαγητο.
    #
    Σχόλιο από giovana, 27-1-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Με προσούτο είμαι σίγουρη θα είναι απίθανη. Καλά που το επεσήμανες.
    #
    Σχόλιο από emari_krit, 21-3-10  
    Πολυ ωραία συνταγή!!!Εγω αντι για μπεικον εβαλα μπυρας και 200ml κρεμα γαλακτος επιπλεον...!!!Εγινεεεε!!!
    #
    Σχόλιο από erasitexnis, 10-4-10  
    #
    Σχόλιο από elenaneofytou, 22-10-10  
    Πολύ νόστιμα ζυμαρικά! Κάνω αυτό το φαγητό χρόνια, όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο. Προσθέτω όμως καλαμπόκι και μερικές φορές πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια.
    #
    Σχόλιο από foititriam, 8-12-11  
    Πολύ καλή!Προσθέτω πάντα πιπεριά φλωρίνης απο βαζάκι και τυράκι φέτα..Γίνεται μούυυυρλια!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 8-12-11  
    ανεπαναληπτη συνταγη!!!! εγω βαζω δεν βαζω το ζαμπον και επιπλεον με το ρεγκατο βαζω γκουντα!!!!!!εξαιρετικο!
    #
    Σχόλιο από eirinilee, 8-12-11  
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 28-12-11  
    #
    Σχόλιο από arxondas, 18-2-12  
    Δεν ασχοληθηκα να το φτιαξω ακομα αλλα μου φενονται υπερβολικα τα 12 λεπτα βρασμου για της ταλιατελες που θα μπουν και μιση ωρα στο φουρνο... αλλη φορα που ειχα δοκιμασει 6 λεπτα τις εβρασα εκτος κι αν εσυ βαζεις αλλες ταλιατελες που ειναι πιο σκληρο το αλευρι τους
    #
    Σχόλιο από thomakaros, 6-9-12  
    #
    Σχόλιο από linaki_gr, 13-9-12  
    Εγώ τη δοκίμασα χτες αλλά έγινε πολύ στεγνή. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί? Μήπως μαζί με τη κρέμα γάλακτος βάζουμε και λίγο γάλα να αραιωθεί?
    Χρόνος βρασμού για τις ταλιατέλες 7' σύμφωνα με το πακέτο :)
    #
    Σχόλιο από giovana, 13-9-12  
    Λινάκι η κρέμα γάλακτος είναι η σωστή ποσότητα γι' αυτά τα υλικά, τώρα αν τη θες πιο ζουμερή μπορείς να βάλεις παραπάνω. Εξ άλλου η συνταγή αυτή είναι φούρνου που το στεγνώνει το φαγητό κατά τι περισσότερο απο το να ήταν στην κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από kouki, 21-10-12  
    #
    Σχόλιο από 1irene, 12-11-13  

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 22-5-08  
    ετσι ακριβως τη φτιαχνω κι εγω!μπραβο,πολυ καλη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από cooolll, 27-8-08  
    Τέλεια.Μολις την εφτιαξα και εφαγα.Καταπληκτική.Θα ήθελα ομως και κάτι συνοδευτικό. Αλλα δεν ήξερα τι πάει. Καποια σαλάτα;
    #
    Σχόλιο από mariaky, 26-4-09  
    Απλά τέλεια!!! Και πανεύκολη!!!
    #
    Σχόλιο από despikar, 22-9-09  
    Πάρα πολύ νόστιμη είναι απλά πιστεύω ότι πρέπει να την στρώνεις σε μεγάλο πυρεξ να απλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια για να μην μπουχτίζεις.Έγω είχα μικρό πυρέξ,στρίμωξα τα υλικά και ήταν πολύ νοστιμο αλλα μπούκωνες απο το τυρι:-)))Ααα φυσικά δεν ενδείκνυται για δίαιτα το φαγητό αυτό:-PPP
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 22-9-09  
    Την έχω φτιάξει πολλές φορές ,πάντα με επιτυχία και απήχηση.ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από Stigmoula, 27-1-10  
    Την τσακισαμε και εγω και ο αντρας μου! Πολυ νοστιμη και ευκολη συνταγη! Να δωσω ενα τιπ..αντι για μπεικον, εβαλα προσουτο Παρμας και νομιζω εκανε τη διαφορα στη γευση! Και βγαινει και πιο ελαφρυ το φαγητο.
    #
    Σχόλιο από giovana, 27-1-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Με προσούτο είμαι σίγουρη θα είναι απίθανη. Καλά που το επεσήμανες.
    #
    Σχόλιο από emari_krit, 21-3-10  
    Πολυ ωραία συνταγή!!!Εγω αντι για μπεικον εβαλα μπυρας και 200ml κρεμα γαλακτος επιπλεον...!!!Εγινεεεε!!!
    #
    Σχόλιο από erasitexnis, 10-4-10  
    #
    Σχόλιο από elenaneofytou, 22-10-10  
    Πολύ νόστιμα ζυμαρικά! Κάνω αυτό το φαγητό χρόνια, όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο. Προσθέτω όμως καλαμπόκι και μερικές φορές πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια.
    #
    Σχόλιο από foititriam, 8-12-11  
    Πολύ καλή!Προσθέτω πάντα πιπεριά φλωρίνης απο βαζάκι και τυράκι φέτα..Γίνεται μούυυυρλια!
    #
    Σχόλιο από eirinilee, 8-12-11  
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 28-12-11  
    #
    Σχόλιο από thomakaros, 6-9-12  
    #
    Σχόλιο από giovana, 13-9-12  
    Λινάκι η κρέμα γάλακτος είναι η σωστή ποσότητα γι' αυτά τα υλικά, τώρα αν τη θες πιο ζουμερή μπορείς να βάλεις παραπάνω. Εξ άλλου η συνταγή αυτή είναι φούρνου που το στεγνώνει το φαγητό κατά τι περισσότερο απο το να ήταν στην κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από kouki, 21-10-12  
    #
    Σχόλιο από 1irene, 12-11-13  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από arxondas, 18-2-12  
    Δεν ασχοληθηκα να το φτιαξω ακομα αλλα μου φενονται υπερβολικα τα 12 λεπτα βρασμου για της ταλιατελες που θα μπουν και μιση ωρα στο φουρνο... αλλη φορα που ειχα δοκιμασει 6 λεπτα τις εβρασα εκτος κι αν εσυ βαζεις αλλες ταλιατελες που ειναι πιο σκληρο το αλευρι τους
    #
    Σχόλιο από linaki_gr, 13-9-12  
    Εγώ τη δοκίμασα χτες αλλά έγινε πολύ στεγνή. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί? Μήπως μαζί με τη κρέμα γάλακτος βάζουμε και λίγο γάλα να αραιωθεί?
    Χρόνος βρασμού για τις ταλιατέλες 7' σύμφωνα με το πακέτο :)

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cuoco, 8-12-11  
    ανεπαναληπτη συνταγη!!!! εγω βαζω δεν βαζω το ζαμπον και επιπλεον με το ρεγκατο βαζω γκουντα!!!!!!εξαιρετικο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Συνταγες φαγητων προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΟΚΟΤΡΕΛΑ
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της elisabetkorre
    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris