κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
6 άτομα
  1. 1/2 κιλό ταλιατέλες
  2. 1/4 μπέϊκον
  3. 1/2 κ. ρεγγάτο τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 12 λεπτά. Τις σουρώνουμε.

  2. 2

    Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τις μισές και παραπάνω ταλιατέλες. Ρίχνουμε το τυρί και μετά τη μισή ποσότητα του ζαμπόν και τη μισή ποσότητα του μπέϊκον ψιλοκομένα. Κατόπιν συνεχίζουμε με τις υπόλοιες ταλιατέλες, μετά ζαμπόν, μπέϊκον και στο τέλος το τυρί. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγεί με μεμβράνη και να το ψήσουμε την επομένη (αν έχουμε κάποιο τραπέζι).

  3. 3

    Πριν το ψήσουμε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού και ψήνουμε σε φούρνο 230-250 βαθμούς γύρω στο μισάωρο.