Καρμπονάρα Μοναδική!!!
Αυτη τη συνταγη την πηρα 30 χρονια πριν απο το χωριο ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΙ της Μπολωνιας (Ιταλια)
Υλικά
-
250 γραμ προσιουτο σε κυβους
-
3 κουταλιες σουπας βουτυρο αγελαδος
-
1 ποτηρι κρασι λευκο
-
4 αυγα
-
2 κ.γ. πιπερι μαυρο
-
1/2 μακαρονια
-
250 γραμ παρμεζανα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωταρουμε το προσιουτο στο βουτυρο και ριχνουμε το κρασι. Σε 10 λεπτα το βγαζουμε απ τη φωτια
-
2
Σε ενα μεγαλο μπωλ χτυπαμε τα αυγα, ριχνουμε περιπου ολο το τριμμενο τυρι και το πιπερι και ανακατευουμε καλα να γινει ενας πηχτος χυλος.
-
3
Αφου βρασουμε al dente τα μακαρονια, τα στραγγιζουμε και τα ριχνουμε στο χυλο κανοντας τα ενα μειγμα
-
4
Σερβιρουμε στο πιατο, περιχυνοντας τα με το προσιουτο και το ζωμο του
-
5
Στο τελος προσθετουμε απο πανω παρμεζανα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (23)