Καρμπονάρα (Spaghetti alla carbonara)
Η πιο νόστιμη ιταλική καρμπονάρα!
Υλικά
-
250 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ή μπέικον σε κομματάκια
-
100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
-
3-4 κρόκοι αυγών
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
100 ml λευκό κρασί ξηρό (προαιρετικά)
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
-
2
Παράλληλα, σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πανσέτα με το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
-
3
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το τυρί, πιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και 2-3 κουτάλες από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε μ' έναν αυγοδάρτη.
-
4
Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα παίρνουμε με μια κουτάλα ζυμαρικών ή λαβίδα-τσιμπίδα μαγειρικής από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την πανσέτα, ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά, για να ''δέσουν'' τα υλικά.
-
5
Σερβίρουμε με: τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια