Καρμπονάρα

Bαθμολογία: 4
       
 
12 ψήφοι
lenale, 14.04.10

Περιγραφή

Ζουμερή καρμπονάρα με τραγανό μπέικον...
Καρμπονάρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
  • 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι άσπρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
  4. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
  5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από ap9847, 19-4-10  
    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τη φτιάχνω και γω, μόνο που βάζω σπαγγέτι και είναι πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Χριστοφορος, 18-12-10  
    Μου φανηκε λιγο toο much ο συνδυασμος αυγου-κρεμας γαλακτος...Οι Ιταλοι χρησιμοποιουνε μονο αυγο ή αν θελει καποιος κρεμα μονο κρεμα...Επισης την προτιμω με παρμεζανα...
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-12-10  
    Χριστόφορε γούστα είναι αυτά...τι να κάνουμε...
    #
    Σχόλιο από Margigr, 18-5-11  
    #
    Σχόλιο από electra2603, 19-10-11  
    τη δοκίμασα και ήταν υπέροχη!!! Κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε περίεργος ο συνδυασμός αυγού - κρέμας γάλακτος, αλλά τελικά ήταν περίφημη!!!!!5 πιρουνάρες από μένα
    #
    Σχόλιο από reba, 12-6-12  
    Πολύ νόστιμη αν και δεν είναι η αυθεντική.Την έφτιαξα με ρεγκάτο και μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 2-9-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη και ας μην είναι η αυθεντική. Το μόνο ότι δεν ήταν πολύ ζουμερή και ας έβαλα παραπάνω ποσότητα κρέμα γάλακτος, γιαυτό μπήκαν και τα τέσσερα πηρουνάκια δεν ξέρω ίσως έκανα και εγώ λάθος. Σίγουρα θα την ξαναπροσπαθήσω και ίσως να γίνει τέλεια. Υπάρχει κάποιο μυστικό για να είναι ζουμερή; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-10-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
    Πασχαλιά ίσα ίσα γίνεται πολύ ζουμερή και γι' αυτό άλλωστε είναι η αγαπημένα μας συνταγή για ζυμαρικά οικογενειακώς.Από την στιγμή που θα ρίξεις το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια μην τα αφήσεις για πολύ ώρα στη φωτιά γιατί θα σωθούν τα υγρά.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 19-10-12  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Νομίζω αυτό ήταν το λάθος μου επειδή είχα αφήσει την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας αρκετή ώρα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 3-2-13  
    Φιλεναδα, τελεια!Την χαρακτηρισαν εστιατορικη!
    #
    Σχόλιο από mariakol, 21-3-13  
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-3-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    Φιλενάδα χαίρομαι που σε έβγαλε ασπροπρόσωπη!!!
    #
    Σχόλιο από chemeng, 13-9-13  
    Καθόλου ωραίος ο συνδυασμός αυγού-κρέμας γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από kanarinaki, 5-2-14  
    #
    Σχόλιο από emad, 4-5-14  
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝΑ9, 13-9-14  
    Εξαιρετική και σε εμφάνιση και σε γεύση!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ap9847, 19-4-10  
    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τη φτιάχνω και γω, μόνο που βάζω σπαγγέτι και είναι πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Χριστοφορος, 18-12-10  
    Μου φανηκε λιγο toο much ο συνδυασμος αυγου-κρεμας γαλακτος...Οι Ιταλοι χρησιμοποιουνε μονο αυγο ή αν θελει καποιος κρεμα μονο κρεμα...Επισης την προτιμω με παρμεζανα...
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-12-10  
    Χριστόφορε γούστα είναι αυτά...τι να κάνουμε...
    #
    Σχόλιο από Margigr, 18-5-11  
    #
    Σχόλιο από electra2603, 19-10-11  
    τη δοκίμασα και ήταν υπέροχη!!! Κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε περίεργος ο συνδυασμός αυγού - κρέμας γάλακτος, αλλά τελικά ήταν περίφημη!!!!!5 πιρουνάρες από μένα
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 2-9-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη και ας μην είναι η αυθεντική. Το μόνο ότι δεν ήταν πολύ ζουμερή και ας έβαλα παραπάνω ποσότητα κρέμα γάλακτος, γιαυτό μπήκαν και τα τέσσερα πηρουνάκια δεν ξέρω ίσως έκανα και εγώ λάθος. Σίγουρα θα την ξαναπροσπαθήσω και ίσως να γίνει τέλεια. Υπάρχει κάποιο μυστικό για να είναι ζουμερή; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-10-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
    Πασχαλιά ίσα ίσα γίνεται πολύ ζουμερή και γι' αυτό άλλωστε είναι η αγαπημένα μας συνταγή για ζυμαρικά οικογενειακώς.Από την στιγμή που θα ρίξεις το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια μην τα αφήσεις για πολύ ώρα στη φωτιά γιατί θα σωθούν τα υγρά.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 19-10-12  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Νομίζω αυτό ήταν το λάθος μου επειδή είχα αφήσει την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας αρκετή ώρα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 3-2-13  
    Φιλεναδα, τελεια!Την χαρακτηρισαν εστιατορικη!
    #
    Σχόλιο από mariakol, 21-3-13  
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-3-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    Φιλενάδα χαίρομαι που σε έβγαλε ασπροπρόσωπη!!!
    #
    Σχόλιο από chemeng, 13-9-13  
    Καθόλου ωραίος ο συνδυασμός αυγού-κρέμας γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από kanarinaki, 5-2-14  
    #
    Σχόλιο από emad, 4-5-14  
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝΑ9, 13-9-14  
    Εξαιρετική και σε εμφάνιση και σε γεύση!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από reba, 12-6-12  
    Πολύ νόστιμη αν και δεν είναι η αυθεντική.Την έφτιαξα με ρεγκάτο και μαργαρίνη αντί για βούτυρο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της stamOpro
    Αλμυρα προς δοκιμη!!!
    Ένα βιβλίο 183 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Ζυμαρικα
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Papajohn
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της dim199