κύρια φωτογραφία συνταγής Καροτοκέικ με γλάσο
xfiles
xfiles @cook_8493101

Εύκολο, νόστιμο γλυκό που δεν χρειάζεται μίξερ, είναι μία μείξη Σουηδικής συνταγής της πεθεράς μου και ενός καροτοκέικ που έχει δείξει η Ψυχούλη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή γίνεται και με σταφίδες, επίσης την έχω κάνει και χωρίς καρύδια και βγαίνει εξίσου καλή.Το ιδανικότερο είναι να τρώγεται την επόμενη ημέρα για να έχει σφίξει το γλάσο, την ίδια μέρα θα είναι αρκετά ρευστό και ίσως σας παιδέψει στο κόψιμο.Τέλος αν δεν τα πάτε καλά με τον τρίφτη τα καρότα μπορείτε να τα βάλετε στο multi γίνονται μια χαρά, εγώ προσωπικά έτσι κάνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8 άτομα
  1. Βάση
  2. 4 φλ.τσαγιού καρότο τριμμένο
  3. 0.5 φλ.τσ. καρύδια
  4. 2 κούπες μαύρη ζάχαρη
  5. 1 κούπα ηλιέλαιο
  6. 2 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  7. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  8. 2 κ.γ. κοφτά μαγειρική σόδα
  9. 1 κ.σ. κανέλα
  10. λίγο αλάτι
  11. 2 βανίλιες
  12. 200 γρ. τυρί κρέμα (=1 συσκευασία)
  13. 250 γρ. άχνη
  14. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπώλ βάζουμε το καρότο, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ηλιέλαιο, τα αβγά, την κανέλα, το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά εώς ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

  2. 2

    Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις 200C, για 1 ώρα.

  4. 4

    Προσοχή!!! Μόλις περάσει ένα τέταρτο που το έχουμε στο φούρνο το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για όλο το υπόλοιπο ψήσιμο.

  5. 5

    Για το γλάσο ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά μας και χτυπάμε πολύ καλά.

  6. 6

    Προσοχή!!! Το γλάσο θα το απλώσουμε όταν θα έχει κρυώσει πολύ καλά το γλυκό μας μετά από αρκετές ώρες.

  7. 7

    Τέλος το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

stalavrou
stalavrou @cook_8499295
Εξαιρετικό!Το έκανα χθες και βγήκε αψογο!

Από

xfiles
xfiles @cook_8493101
στις