Καρπουζόπιτα
Κάτι διαφορετικό για πίτα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Tip: Το ζουμί (καρπούζι-ζάχαρη-μέλι) το κρατάμε για ένα δροσιστικό ποτό μέσα στο ψυγείο ή μέσα σε παγοθήκες στην κατάψυξη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και βγάζουμε τα σποράκια του με προσοχή. Το αφήνουμε να στραγγίσει σ' ένα σουρωτήρι. Έπειτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και κανέλα και ανακατεύουμε ξανά. Θέλουμε το μείγμα να είναι σαν χυλός, γι' αυτό ίσως χρειαστεί να ρίξουμε επιπλέον αλεύρι.
-
2
Λαδώνουμε το ταψί (34 cm) και ρίχνουμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι ύψος 1 δαχτύλου περίπου. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια