Καρπουζόπιτα

Bαθμολογία: 3.7037
       
 
27 ψήφοι
Mosxoula, 31.07.09

Περιγραφή

Το παραδοσιακό γλυκό με καρπούζι από την Μήλο.
Καρπουζόπιτα
photo: zanice

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
  • 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • κανέλα
  • σισάμι
  • λίγο μέλι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε το καρπούζι (μόνο το κόκκινο μέρος) και αφαιρούμε τα σπόρια.
  2. Πολτοποιούμε με το χέρι τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Λαδώνουμε το μεγαλύτερο ταψί του φούρνου μας και πασπαλίζουμε με λίγο σισάμι και κανέλλα.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα καρπουζιού στο ταψί.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο σισάμι, κανέλλα και λίγο λάδι.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μισό φλυτζάνι μέλι στο μίγμα. Δίνει ένα διακριτικό άρωμα και γλυκύτητα. Φανταστείτε την γεύση σαν μαλακό παστέλι με άρωμα καρπουζιού.

Τρώγεται ζεστή και κρύα, αλλά εάν την δοκιμάσετε ζεστή δεν θα μπορείται να σταματήσετε. Καλή Επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα καρπούζι Μαρμελάδα καρπούζι
4.6875
       
       
(16)
Καλοκαιρινή πίτα Καλοκαιρινή πίτα
3.8333
       
       
(6)

    43 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Senda990, 3-8-09  
    Μισό φλυτζάνι τι μπορούμε να προσθέσουμε;
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 3-8-09  
    Αν υποψιάζομαι σωστά, μέλι εννοεί...
    #
    Σχόλιο από PAMELA, 3-8-09  
    Εγώ νομίζω σουσάμι πρέπει να εννοεί. Θέλω να την κάνω, αλλά δεν θα είναι λίγο ... ζουμερή? Διστάζω....
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 4-8-09  
    Senda, μισό φλυτζάνι μέλι. Δεν ξέρω γιατί δεν περάστηκε...
    Pamela ,όταν την φτιάχνουμε είναι σαν πηχτός ζωμός , όταν ψηθεί είναι σαν μαλακό παστέλι. Μην την φοβάσαι είναι εγγυημένη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 4-8-09  
    πο πο τι έμπνευση, Μοσχούλα!
    μμμ...ανυπομονώ να τη δοκιμάσω μόλις πάρω καρπούζι.

    αυτή τη στιγμή μόνο πεπόνι έχω πρόχειρο. κάνει? το'χεις δοκιμάσει ποτέ?

    πάντως ο συνδυασμός μέλι-καρπούζι-σουσάμι φαίνεται πολύ δελεαστικός!!! :-)

    ΑΠΟΡΙΑ
    Μοσχούλα και λοιπά μέλη, έχω μια αποριούλα. η έκφραση:

    «1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια»

    τι σημαίνει ακριβώς? και κατά κανόνα, πώς ερμηνεύεται?

    α) 1 κιλό ζυγισμένο με τη φλούδα?
    β) 1 κιλό ζυγισμένο χωρίς τη φλούδα?
    γ) ή, πώς αλλιώς?

    σόρι, που μόνο με την αμερικάνικη διατύπωση των συνταγών είμαι εξοικειωμένος.

    π.χ. στις ΗΠΑ, όταν η συνταγή γράφει:
    «1 φλ αμύγδαλα κοπανισμένα»

    εννοεί αυτό:
    «μετράμε ποσότητα 1 φλ αμύγδαλα ολόκληρα, πριν τα κοπανίσουμε»

    όταν όμως γράφει:
    «1 φλ κοπανισμένα αμύγδαλα»

    τότε εννοεί ότι πρώτα τα κοπανίζουμε και ύστερα τα μετράμε.

    η ελληνική διατύπωση πώς εκφράζει αυτές τις διαφορές σε μια συνταγή για να το έχω υπόψη? ή μήπως δεν υπάρχει γενικός κανόνας?

    θενκς!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 4-8-09  
    GreekLoverBoy ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά δεν είναι δική μου η έμπνευση! Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μήλου. Όταν λέω 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο εννοώ 1 κιλό χωρίς την φλούδα , έτοιμο για χρήση-κατανάλωση. Δεν έχω φτιάξει ποτέ με πεπόνι. Δοκίμασε να φτιάξεις και πες μας....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 5-8-09  
    Η οδός μου λέγεται Κιμώλου από τους πολλούς Κιμωλιάτες αλλά και από την Μήλο. Είδα την συνταγή σου και μου κίνησε την περιέργεια. Διάβασα την δική σου, ρώτησα αυτές που είναι από την Μήλο, και πραγματικά είναι η αυθεντική συνταγή.Την έφτιαξα όπως την έγραψες και βγήκε καταπληκτική. Κέρασα όλη την γειτονιά και άκουσα πάρα πολύ κολακευτικά λόγια. Μία ερώτηση μόνο. Τα ζουμιά του καρπουζιού τα βάζουμε όλα ή πετάμε λίγο για να μην γίνεται πολύ ψωμένιο?
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 6-8-09  
    ΒΑΡΒΙ, χάρηκα που σου άρεσε. Το ζουμί του καρπουζιού εγώ το χρησιμοποιώ όλο. Δεν πετάω τίποτα.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 6-8-09  
    Ουαουυυυ!!! Ειναι ερωτευμενη με το καρπουζι δεν λειπει καμια μερα καλοκαιρινη απο το ψυγειο μου!!! Τελεια σημερα κιολας το απογευμα θα τη φτιαξω με μελι απο το χωριο μου και θα σας γραψω εντυπωσεις αυριο...αν και σκεφτομαι απο τωρα τα πεντε πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 7-8-09  
    Exμμμ....τελικα δεν μας αρεσε και τοσο...φανταζομουν καπως αλλιως τη γευση της...εβαλα ακριβως τις αναλογιες που γραφεις,αλλα η γευση απο το αλευρι ηταν εντονη...την εβαλα και στον αερα για μιση ωριτσα περιπου ακομα αλλα και παλι δεν αλλαξε κατι στη γευση...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 9-8-09  
    ενα πηρουνακι για να ειμαστε πιο ευγενικη κ με τις υπολοιπες συνταγες...η καλοκαιρινη πιτα ηταν πολυ πιο νοστιμη....κριμα δοκιμασε κατι αλλο
    #
    Σχόλιο από culprit, 18-8-09  
    Tην είχα κανει περσι οχι οπως λεει εδω αλλα απο μια αλλη συνταγη στο ιντερνετ. Εγω ξερω οτι λεγεται "καρπουζενια" και ειναι της Φολεγανδρου. Εκει τη δοκιμασα & γι αυτο την εφτιαξα. Ενταξει δεν ειναι κατι το τρομερο, αλλα και μονο επειδη θυμιζει την υπεροχη Φολεγανδρο σκοπευω να την ξαναφτιαξω κατα Οκτωβρη μερια με τα τελευταια καρπουζια.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    αν βαλουμε μελι δεν βαζουμε ζαχαρη?η και τα δυο μαζι?
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 21-8-09  
    ΜΑRILIA , δεν ξέρω γιατί σου βγήκε με τόσο έντονη γεύση αλευριού. Δεν θα έπρεπε.
    ΒΙΚΟΥΛΑ , και μέλι και ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    την εφτιαξα ειναι στο φουρνο.οταν δοκιμασα λιγο με το δαχτυλο πριν βαλω το μελι μου αρεσε σαν γευση.μετα που το εβαλα ηταν πολυ εντονη η γευση του μελιου και καλυπτε σχεδον τελειως του καρπουζιου.οταν ψηθει θα γυρισω με εντυπωσεις.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    την δοκιμασα ζεστη,καλη ειναι απο γευση αν και πιστευω θελει παραπανω ζαχαρη γιατι δεν ειναι και πολυ γλυκια.πιστευω αν μπει στο ψυγειο και κρυωσει θα ναι πιο ωραια.
    #
    Σχόλιο από common, 30-8-09  
    Εμένα μου άρεσε. Όντως σαν μαλακό παστέλι βγαίνει. Την έβαλα σε μεγάλο ταψί για να γίνει λεπτούλα, και την άφησα αρκετά στο φούρνο για να ροδοκοκκινίσει καλά. Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από iro.k, 12-12-09  
    #
    Σχόλιο από nikolaostnt, 6-7-10  
    πολύ ωραία συνταγή και πρωτότυπη. Για τα γούστα μου θέλει ποιο πολύ ζάχαρη και σκέφτομαι να βάλω τρούφα και μετά το σουσάμι από πάνω.
    #
    Σχόλιο από poupo, 13-7-10  
    den vgainei zoumeri poli giati afotou kommatiaseis to karpouzi me ta xeria straggizeis tous xumous, i toulaxiston etsi ekana egw.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 6-8-09  
    Ουαουυυυ!!! Ειναι ερωτευμενη με το καρπουζι δεν λειπει καμια μερα καλοκαιρινη απο το ψυγειο μου!!! Τελεια σημερα κιολας το απογευμα θα τη φτιαξω με μελι απο το χωριο μου και θα σας γραψω εντυπωσεις αυριο...αν και σκεφτομαι απο τωρα τα πεντε πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 7-8-09  
    Exμμμ....τελικα δεν μας αρεσε και τοσο...φανταζομουν καπως αλλιως τη γευση της...εβαλα ακριβως τις αναλογιες που γραφεις,αλλα η γευση απο το αλευρι ηταν εντονη...την εβαλα και στον αερα για μιση ωριτσα περιπου ακομα αλλα και παλι δεν αλλαξε κατι στη γευση...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 9-8-09  
    ενα πηρουνακι για να ειμαστε πιο ευγενικη κ με τις υπολοιπες συνταγες...η καλοκαιρινη πιτα ηταν πολυ πιο νοστιμη....κριμα δοκιμασε κατι αλλο
    #
    Σχόλιο από culprit, 18-8-09  
    Tην είχα κανει περσι οχι οπως λεει εδω αλλα απο μια αλλη συνταγη στο ιντερνετ. Εγω ξερω οτι λεγεται "καρπουζενια" και ειναι της Φολεγανδρου. Εκει τη δοκιμασα & γι αυτο την εφτιαξα. Ενταξει δεν ειναι κατι το τρομερο, αλλα και μονο επειδη θυμιζει την υπεροχη Φολεγανδρο σκοπευω να την ξαναφτιαξω κατα Οκτωβρη μερια με τα τελευταια καρπουζια.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    την εφτιαξα ειναι στο φουρνο.οταν δοκιμασα λιγο με το δαχτυλο πριν βαλω το μελι μου αρεσε σαν γευση.μετα που το εβαλα ηταν πολυ εντονη η γευση του μελιου και καλυπτε σχεδον τελειως του καρπουζιου.οταν ψηθει θα γυρισω με εντυπωσεις.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    την δοκιμασα ζεστη,καλη ειναι απο γευση αν και πιστευω θελει παραπανω ζαχαρη γιατι δεν ειναι και πολυ γλυκια.πιστευω αν μπει στο ψυγειο και κρυωσει θα ναι πιο ωραια.
    #
    Σχόλιο από common, 30-8-09  
    Εμένα μου άρεσε. Όντως σαν μαλακό παστέλι βγαίνει. Την έβαλα σε μεγάλο ταψί για να γίνει λεπτούλα, και την άφησα αρκετά στο φούρνο για να ροδοκοκκινίσει καλά. Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από iro.k, 12-12-09  
    #
    Σχόλιο από nikolaostnt, 6-7-10  
    πολύ ωραία συνταγή και πρωτότυπη. Για τα γούστα μου θέλει ποιο πολύ ζάχαρη και σκέφτομαι να βάλω τρούφα και μετά το σουσάμι από πάνω.
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 15-7-10  
    θα ήθελα να διευκρινισω οτι τους χυμούς του καρπουζιού δεν τους πετάμε. Τους χρησιμοποίούμε και είναι αύτό που κάνει την διαφορά σε αυτή την συνταγή. Φανταστείτε την σαν ένα χυλό στο πλάσιμο που με το ψήσιμο γίνεται σαν μαλάκό παστέλι.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 4-8-10  
    παει με μηλο!
    #
    Σχόλιο από evisoula, 14-8-10  
    πολυ ΄΄αλευρατο ητανε στην γευση....
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 17-8-10  
    evisoula μάλλον σου έπεσε πολύ αλεύρι, όταν το αλεύρι είναι παραπάνω από το κανονικό η γεύση αλλάζει και χάνεται η γεύση του καρπουζιού και επικρατεί του αλευριού, επίσης γίνεται πιο σκληρή η καρπουζόπιτα.
    #
    Σχόλιο από chilli, 1-9-10  
    για το γούστο μου πάντως είναι τέλεια.αχ πόσα καρπούζια πήγαν χαμένα μέχρι να γίνει καρπουζόπιτα!!!εύκολο, γρήγορο κ μου φαίνεται κ αρκετά υγιεινο κ ελαφρύ για καλοκαιράκι!!!
    #
    Σχόλιο από chilli, 1-9-10  
    α μέλι δεν έβαλα...
    #
    Σχόλιο από bitterhoney, 10-1-11  
    Γεια σου και καλή χρονιά!Βαθμολόγησα με 5 πηρούνια γιατί την ξέρω πολλά χρόνια αυτή την συνταγή και την λατρεύω!!Μου την έμαθε μια θεία μου στην Μήλο και όποτε τρώω θυμάμαι την πρώτη φορά που την έφτιαξα μαζί της.Και την έφτιαχνε υπέροχα!! Η Μήλος πάντα μου λείπει!!
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 23-5-11  
    Ούτε από γεύση ούτε από υφή ενθουσιαστήκαμε. Κολλώδης σα ζελέ, οπότε καταστροφή μέχρι να βγάλεις κομμάτι. Από γεύση ήταν άγλυκη και όχι κάτι ιδιαίτερο. Λυπήθηκα το καρπουζάκι και το λάδι, αν θυμαμαι τράβηξε μπόλικο.
    Κρίμα γιατί είχα μεγάααλες προσδοκίες από αυτή την πρωτόπυπη συνταγή!
    (την είχα κάνει πέρυσι κ δε σχολίασα, αλλά έπεσα πάνω τώρα κ είπα να βαθμολογήσω)
    #
    Σχόλιο από miou, 5-7-11  
    την εκανα αλλα δεν με ενθουσιασε ουτε μου αρεσε καθολου... :( :( (κριμα το καρπουζι....)
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 9-8-11  
    Να σου πω την αλήθεια εμένα δεν μου άρεσε αλλά όλοι όσοι δοκίμασαν ξετρελάθηκαν και την έχω φτιάξει 3 φορές σε μια βδομάδα μέσα. Μου λένε όλοι οτι μοιάζει με κολοκυθόπιτα και ίσως γιαυτό να μην μου αρέσει (δεν έχω φάει ποτέ κολοκυθόπιτα). Το φαγητό και οι γεύσεις πιστεύω οτι είναι κάτι το εντελώς προσωπικό, σε άλλους αρέσουν κάποιες γεύσεις και σε άλλους όχι, δεν μπορεί να είναι τρελοί οι 15-20 που είπαν ότι είναι τέλεια και να είμαι μόνο εγώ η σωστή.. Γιαυτό και τα 5 πιρουνάκια.. Για τα 15-20 άτομα και τις 3 πίτες με μια βδομάδα...
    #
    Σχόλιο από chatzico, 15-8-11  
    Από τα ωραιότερα και υγιεινότερα γλυκά του καλοκαιριού.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Senda990, 3-8-09  
    Μισό φλυτζάνι τι μπορούμε να προσθέσουμε;
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 3-8-09  
    Αν υποψιάζομαι σωστά, μέλι εννοεί...
    #
    Σχόλιο από PAMELA, 3-8-09  
    Εγώ νομίζω σουσάμι πρέπει να εννοεί. Θέλω να την κάνω, αλλά δεν θα είναι λίγο ... ζουμερή? Διστάζω....
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 4-8-09  
    πο πο τι έμπνευση, Μοσχούλα!
    μμμ...ανυπομονώ να τη δοκιμάσω μόλις πάρω καρπούζι.

    αυτή τη στιγμή μόνο πεπόνι έχω πρόχειρο. κάνει? το'χεις δοκιμάσει ποτέ?

    πάντως ο συνδυασμός μέλι-καρπούζι-σουσάμι φαίνεται πολύ δελεαστικός!!! :-)

    ΑΠΟΡΙΑ
    Μοσχούλα και λοιπά μέλη, έχω μια αποριούλα. η έκφραση:

    «1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια»

    τι σημαίνει ακριβώς? και κατά κανόνα, πώς ερμηνεύεται?

    α) 1 κιλό ζυγισμένο με τη φλούδα?
    β) 1 κιλό ζυγισμένο χωρίς τη φλούδα?
    γ) ή, πώς αλλιώς?

    σόρι, που μόνο με την αμερικάνικη διατύπωση των συνταγών είμαι εξοικειωμένος.

    π.χ. στις ΗΠΑ, όταν η συνταγή γράφει:
    «1 φλ αμύγδαλα κοπανισμένα»

    εννοεί αυτό:
    «μετράμε ποσότητα 1 φλ αμύγδαλα ολόκληρα, πριν τα κοπανίσουμε»

    όταν όμως γράφει:
    «1 φλ κοπανισμένα αμύγδαλα»

    τότε εννοεί ότι πρώτα τα κοπανίζουμε και ύστερα τα μετράμε.

    η ελληνική διατύπωση πώς εκφράζει αυτές τις διαφορές σε μια συνταγή για να το έχω υπόψη? ή μήπως δεν υπάρχει γενικός κανόνας?

    θενκς!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 4-8-09  
    GreekLoverBoy ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά δεν είναι δική μου η έμπνευση! Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μήλου. Όταν λέω 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο εννοώ 1 κιλό χωρίς την φλούδα , έτοιμο για χρήση-κατανάλωση. Δεν έχω φτιάξει ποτέ με πεπόνι. Δοκίμασε να φτιάξεις και πες μας....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 5-8-09  
    Η οδός μου λέγεται Κιμώλου από τους πολλούς Κιμωλιάτες αλλά και από την Μήλο. Είδα την συνταγή σου και μου κίνησε την περιέργεια. Διάβασα την δική σου, ρώτησα αυτές που είναι από την Μήλο, και πραγματικά είναι η αυθεντική συνταγή.Την έφτιαξα όπως την έγραψες και βγήκε καταπληκτική. Κέρασα όλη την γειτονιά και άκουσα πάρα πολύ κολακευτικά λόγια. Μία ερώτηση μόνο. Τα ζουμιά του καρπουζιού τα βάζουμε όλα ή πετάμε λίγο για να μην γίνεται πολύ ψωμένιο?
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 6-8-09  
    ΒΑΡΒΙ, χάρηκα που σου άρεσε. Το ζουμί του καρπουζιού εγώ το χρησιμοποιώ όλο. Δεν πετάω τίποτα.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 21-8-09  
    αν βαλουμε μελι δεν βαζουμε ζαχαρη?η και τα δυο μαζι?
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 21-8-09  
    ΜΑRILIA , δεν ξέρω γιατί σου βγήκε με τόσο έντονη γεύση αλευριού. Δεν θα έπρεπε.
    ΒΙΚΟΥΛΑ , και μέλι και ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από poupo, 13-7-10  
    den vgainei zoumeri poli giati afotou kommatiaseis to karpouzi me ta xeria straggizeis tous xumous, i toulaxiston etsi ekana egw.
    #
    Σχόλιο από eva_13, 26-8-10  
    pl wrea sintagi alla dn 8 tan orea an vgazame kapoia sigkekrimena ilika kai vazame tiri?
    #
    Σχόλιο από eva_13, 1-9-10  
    να σε ρωτήσω κάτι Mosxoula?Αν βγάλουμε το καρπούζι και βάλουμε φράουλες χωρίς το μελί λέτε να γίνει ωραίο?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 4-8-09  
    Senda, μισό φλυτζάνι μέλι. Δεν ξέρω γιατί δεν περάστηκε...
    Pamela ,όταν την φτιάχνουμε είναι σαν πηχτός ζωμός , όταν ψηθεί είναι σαν μαλακό παστέλι. Μην την φοβάσαι είναι εγγυημένη συνταγή.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    πιτες+ψωμι
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84