κύρια φωτογραφία συνταγής Κασάτα Σιτσιλιάνα

Κασάτα Σιτσιλιάνα

1 μάγειρας σκοπεύει να τη μαγειρέψει
kat712
kat712 @cook_8494404

Παραδοσιακό ιταλικό γλυκό με παγωτό. Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη η συνταγή και το περιοδικό "Γλυκά Μυστικά"

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυρσίνη Λαμπράκη, περιοδικό "Γλυκά Μυστικά".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. Για το παγωτό
  2. 275 ml κρασί βινσάντο
  3. 20 γρ. μάνγκο αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  4. 25 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  5. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  6. χυμό ενός πορτοκαλιού
  7. Για το μοντάρισμα
  8. 200 γρ. σαβουαγιάρ μπισκότα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αποξηραμένο μάνγκο, τα κράνμπερις, τα κόντιτα πορτοκάλι και περγαμόντο, ανακατέψτε τα και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

  2. 2

    Αφήστε τα να τραβήξουν τα υγρά για μισή ώρα περίπου. Έπειτα στραγγίστε τα και αφήστε το υγρό μείγμα στο μπολ να κρυώσει. Στο μεταξύ βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη να μαλακώσει.

  3. 3

    Αδειάστε το σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα που έχετε σουρώσει και το χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  4. 4

    Καλύψτε μια μακρόστενη φόρμα μήκους 35 εκ. από όλες τις πλευρές της με διάφανη μεμβράνη και μετά ντύστε το εσωτερικό της με τα μπισκότα σαβουαγιάρ, αφού τα βουτήξετε πρώτα στο υγρό μείγμα που βράσατε τα φρούτα και το έχετε κρατήσει στο μπολ.

  5. 5

    Κρατήστε μερικά σαβουαγιάρ για την κορυφή. Ρίξτε στη φόρμα το μείγμα του παγωτού που έχετε ετοιμάσει, πιέζοντας με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι για να πάει παντού και να μη δημιουργούνται κενά. Βάλτε και τα σαβουαγιάρ που έχετε κρατήσει στην κορυφή και περιχύστε με το σιρόπι των φρούτων που έχει απομείνει στο μπολ. Καλύψτε καλά με μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.

  6. 6

    Την επόμενη μέρα, ξεφορμάρετε, βγάλτε τις μεμβράνες, κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kat712
kat712 @cook_8494404
στις