Κασάτα Σιτσιλιάνα
Παραδοσιακό ιταλικό γλυκό με παγωτό. Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη η συνταγή και το περιοδικό "Γλυκά Μυστικά"
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυρσίνη Λαμπράκη, περιοδικό "Γλυκά Μυστικά".
Υλικά
-
Για το παγωτό
-
275 ml κρασί βινσάντο
-
20 γρ. μάνγκο αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
-
30 γρ. ανάμεικτα κόντιτα (πορτοκάλι, περγαμόντο)
-
20 γρ. κράνμπερις
-
500 γρ. παγωτό βανίλια
-
25 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
χυμό ενός πορτοκαλιού
-
Για το μοντάρισμα
-
200 γρ. σαβουαγιάρ μπισκότα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αποξηραμένο μάνγκο, τα κράνμπερις, τα κόντιτα πορτοκάλι και περγαμόντο, ανακατέψτε τα και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
-
2
Αφήστε τα να τραβήξουν τα υγρά για μισή ώρα περίπου. Έπειτα στραγγίστε τα και αφήστε το υγρό μείγμα στο μπολ να κρυώσει. Στο μεταξύ βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη να μαλακώσει.
-
3
Αδειάστε το σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα που έχετε σουρώσει και το χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
-
4
Καλύψτε μια μακρόστενη φόρμα μήκους 35 εκ. από όλες τις πλευρές της με διάφανη μεμβράνη και μετά ντύστε το εσωτερικό της με τα μπισκότα σαβουαγιάρ, αφού τα βουτήξετε πρώτα στο υγρό μείγμα που βράσατε τα φρούτα και το έχετε κρατήσει στο μπολ.
-
5
Κρατήστε μερικά σαβουαγιάρ για την κορυφή. Ρίξτε στη φόρμα το μείγμα του παγωτού που έχετε ετοιμάσει, πιέζοντας με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι για να πάει παντού και να μη δημιουργούνται κενά. Βάλτε και τα σαβουαγιάρ που έχετε κρατήσει στην κορυφή και περιχύστε με το σιρόπι των φρούτων που έχει απομείνει στο μπολ. Καλύψτε καλά με μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
-
6
Την επόμενη μέρα, ξεφορμάρετε, βγάλτε τις μεμβράνες, κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια