Κασερόπιτα σφολιάτα

Bαθμολογία: 4.8125
       
 
16 ψήφοι
mamia, 10.01.11

Περιγραφή

Η πιο νόστιμη, γρήγορη και εύκολη κασερόπιτα με σίγουρη επιτυχία.
Κασερόπιτα σφολιάτα
photo: CHRISA1628

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  • 1/4 κιλού γκούντα ή ένταμ
  • 1/4 κιλού έμενταλ
  • 1/4 κιλού κασέρι
  • λίγο τριμμένο πιπέρι
  • κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι σόδα (κουτάκι αναψυκτικό)
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ.
  2. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας προσέχοντας να σηκώνεται λίγο το φύλλο στις άκρες.
  3. Στρώνουμε πάνω από το φύλλο  τα τυριά και το μπέικον που έχουμε τρίψει.
  4. Απλώνουμε τη δεύτερη σφολιάτα και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  5. Ρίχνουμε τη σόδα και την κρέμα γάλακτος πάνω από το φύλλο προσέχοντας να πάει παντού για να ποτίσει.
  6. Αφήνουμε την πίτα στο ψυγείο να σταθεί για 15΄.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45΄.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γενικά πειραματίζομαι με τα τυριά και βάζω ό,τι έχω κάθε φορά προσέχοντας όμως την ισορροπία, να είναι δηλαδή τα μισά τυριά γλυκά και τα μισά αλμυρά.

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από spyrid, 18-1-11  
    #
    Σχόλιο από nikolmi, 18-1-11  
    θέλω να ρωτήσω αντί για κρέμα γάλακτος θα μπορούσα να βάλω γάλα συμπυκνωμένο?σ'ευχαριστω πολύ.
    #
    Σχόλιο από mamia, 18-1-11  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    nikolmi νομίζω πως δε θα το άλλαζε πολύ. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι ίσως του πάει.Αν το κάνεις τελικά πες μας πώς σου βγήκε.
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 24-3-11  
    παρα πολυ καλη και νοστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 24-3-11  
    CHRISA1628 συμφωνώ είναι πολύ καλή!Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια, να 'σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από toubanaki_s, 16-10-11  
    πολυ ευκολη(μου πηρε 3 λεπτα να την ετοιμασω!) και επισης παρολο που δεν την αφησα στο ψευγειο και την εβαλα στο φουρνο απευθειας βγηκε τελεια!!θα την κανω συνεχεια ευχαριστω πολυ..
    #
    Σχόλιο από mamia, 17-10-11  
    ευχαριστώ πολύ toubanaki_s! είναι όντως πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πιτούλα.
    #
    Σχόλιο από roulaz, 4-1-12  
    Νοστιμότατη αν κ είχα επιφυλάξεις γιατί δεν είχα σόδα κ έριξα αντί αυτής ένα ποτήρι κρύο φρέσκο γάλα.Μια χαρά ήταν ο συνδιασμός γάλα+κρέμα γάλακτος. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 5-1-12  
    roulaz ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    CHRISA1628 ευχαριστώ για τις φωτογραφίες!
    Κορίτσια καλή χρονιά να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από kaite, 15-1-12  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 15-1-12  
    kaite ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Να΄σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από mirada, 5-7-12  
    den iparxoun logia einai eukoli kai nostimi. se euxaristo
    #
    Σχόλιο από mamia, 6-7-12  
    ευχαριστώ πολύ mirada για τα πιρουνάκια, ναι είναι όντως πολύ καλή. καλό καλοκαίρι να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από xrysopsaraki, 4-12-12  
    πολύ νόστιμη αλλά από κάτω δεν μου ξεροψηνόταν κ επίσης δεν φούσκωσε ούτε εκατοστό.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-12-12  
    Καταπληκτική κασερόπιτα ! Μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτό που με ενθουσίασε είναι ο συνδυασμός των τυριών. "Έδεναν" απίστευτα, μεταξύ τους, το ένταμ, το έμμενταλ και το κασέρι. Τί να πω ; Ξετρελάθηκα...
    Ακολούθησα τη συνταγή ακριβώς όπως τη δίνεις (έβαλα και μπέικον). Έψησα στο τελευταίο ράφι του φούρνου (για να ξεροψηθεί και το "κάτω μέρος")...
    Είναι απ΄ τις συνταγές που, συνηθίζω να, λέω : Πέντε μόνο, γιατί δεν έχω άλλα...
    #
    Σχόλιο από mamia, 7-12-12  
    xrysopsaraki δεν ξέρω γιατί συνέβησαν αυτά που λες - δε μου έχει συμβεί ποτέ. Μπορώ όμως να υποθέσω κάποια πράγματα π.χ μήπως δεν ήταν ζεστός ο φούρνος σου ή το αντίθετο μήπως ήταν πολύ καυτός και δε φούσκωσε η σφολιάτα? Μου συμβαίνει καμιά φορά όταν έχω πολύ ζεστό φούρνο να αρπάζει αμέσως η σφολιάτα και να μην προλαβαίνει να φουσκώσει. Αλλά αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που λες, πως δηλαδή δεν ψηνόταν από κάτω.
    Κάνε άλλη μια δοκιμή αν θες και ψήστην στον αέρα (εγώ πάντα αέρα τις ψήνω) γιατί είναι όντως πολύ καλή και αξίζει.
    ΚΡΙΣΤΑ ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    Καλές γιορτές να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 4-1-13  
    απιθανη !!!!!!!!!!ευχαριστουμε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 4-1-13  
    απιθανη !!!!!!!!!!ευχαριστουμε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 15-4-13  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη. Δεν έβαλα όμως το μπέικον και την σόδα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από gina32, 29-4-13  
    θα ήθελα να ρωτήσω πως ρίχνεις τη σόδα και την κρέμα γάλακτος. Τα έχεις ανακατέψει μεταξύ τους πρώτα ή ένα ένα; Επίσης τι νούμερο ταψί χρησιμοποιείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από spyrid, 18-1-11  
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 24-3-11  
    παρα πολυ καλη και νοστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 24-3-11  
    CHRISA1628 συμφωνώ είναι πολύ καλή!Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια, να 'σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από toubanaki_s, 16-10-11  
    πολυ ευκολη(μου πηρε 3 λεπτα να την ετοιμασω!) και επισης παρολο που δεν την αφησα στο ψευγειο και την εβαλα στο φουρνο απευθειας βγηκε τελεια!!θα την κανω συνεχεια ευχαριστω πολυ..
    #
    Σχόλιο από mamia, 17-10-11  
    ευχαριστώ πολύ toubanaki_s! είναι όντως πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πιτούλα.
    #
    Σχόλιο από mamia, 5-1-12  
    roulaz ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    CHRISA1628 ευχαριστώ για τις φωτογραφίες!
    Κορίτσια καλή χρονιά να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από kaite, 15-1-12  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 15-1-12  
    kaite ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Να΄σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από mirada, 5-7-12  
    den iparxoun logia einai eukoli kai nostimi. se euxaristo
    #
    Σχόλιο από mamia, 6-7-12  
    ευχαριστώ πολύ mirada για τα πιρουνάκια, ναι είναι όντως πολύ καλή. καλό καλοκαίρι να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από xrysopsaraki, 4-12-12  
    πολύ νόστιμη αλλά από κάτω δεν μου ξεροψηνόταν κ επίσης δεν φούσκωσε ούτε εκατοστό.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-12-12  
    Καταπληκτική κασερόπιτα ! Μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτό που με ενθουσίασε είναι ο συνδυασμός των τυριών. "Έδεναν" απίστευτα, μεταξύ τους, το ένταμ, το έμμενταλ και το κασέρι. Τί να πω ; Ξετρελάθηκα...
    Ακολούθησα τη συνταγή ακριβώς όπως τη δίνεις (έβαλα και μπέικον). Έψησα στο τελευταίο ράφι του φούρνου (για να ξεροψηθεί και το "κάτω μέρος")...
    Είναι απ΄ τις συνταγές που, συνηθίζω να, λέω : Πέντε μόνο, γιατί δεν έχω άλλα...
    #
    Σχόλιο από mamia, 7-12-12  
    xrysopsaraki δεν ξέρω γιατί συνέβησαν αυτά που λες - δε μου έχει συμβεί ποτέ. Μπορώ όμως να υποθέσω κάποια πράγματα π.χ μήπως δεν ήταν ζεστός ο φούρνος σου ή το αντίθετο μήπως ήταν πολύ καυτός και δε φούσκωσε η σφολιάτα? Μου συμβαίνει καμιά φορά όταν έχω πολύ ζεστό φούρνο να αρπάζει αμέσως η σφολιάτα και να μην προλαβαίνει να φουσκώσει. Αλλά αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που λες, πως δηλαδή δεν ψηνόταν από κάτω.
    Κάνε άλλη μια δοκιμή αν θες και ψήστην στον αέρα (εγώ πάντα αέρα τις ψήνω) γιατί είναι όντως πολύ καλή και αξίζει.
    ΚΡΙΣΤΑ ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    Καλές γιορτές να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 4-1-13  
    απιθανη !!!!!!!!!!ευχαριστουμε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 4-1-13  
    απιθανη !!!!!!!!!!ευχαριστουμε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 15-4-13  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη. Δεν έβαλα όμως το μπέικον και την σόδα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από mamia, 30-4-13  
    gina32 τη σόδα και την κρέμα γάλακτος τα ρίχνω ένα- ένα, πρώτα το ένα ή το άλλο, δεν έχει σημασία νομίζω. Εγώ συνήθως ρίχνω πρώτα την κρέμα γάλακτος και τελευταία τη σόδα. Όσο για το ταψί αυτό που το καθορίζει είναι το μέγεθος του φύλλου της σφολιάτας. Πάντως εγώ το βάζω σε ένα μεγαλούτσικο pyrex και υπολογίζω έτσι ώστε το φύλλο να φτάνει για τα πλαϊνά του ταψιού. Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από lefulini, 19-6-13  
    #
    Σχόλιο από Loop, 6-10-13  
    #
    Σχόλιο από vasmina82, 25-10-13  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή!! Πεντανόστιμη πίτα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nikolmi, 18-1-11  
    θέλω να ρωτήσω αντί για κρέμα γάλακτος θα μπορούσα να βάλω γάλα συμπυκνωμένο?σ'ευχαριστω πολύ.
    #
    Σχόλιο από mamia, 18-1-11  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    nikolmi νομίζω πως δε θα το άλλαζε πολύ. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι ίσως του πάει.Αν το κάνεις τελικά πες μας πώς σου βγήκε.
    #
    Σχόλιο από gina32, 29-4-13  
    θα ήθελα να ρωτήσω πως ρίχνεις τη σόδα και την κρέμα γάλακτος. Τα έχεις ανακατέψει μεταξύ τους πρώτα ή ένα ένα; Επίσης τι νούμερο ταψί χρησιμοποιείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από roulaz, 4-1-12  
    Νοστιμότατη αν κ είχα επιφυλάξεις γιατί δεν είχα σόδα κ έριξα αντί αυτής ένα ποτήρι κρύο φρέσκο γάλα.Μια χαρά ήταν ο συνδιασμός γάλα+κρέμα γάλακτος. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμαρακια-ψωμακια-πιτουλες
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    amanta...
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της amanta...
    διαφορες πίτες
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    πιτες+ψωμι
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της niflheim