κύρια φωτογραφία συνταγής Κασερόπιτα σφολιάτα
mamia
mamia @miaMamia1987
,

Η πιο νόστιμη, γρήγορη και εύκολη κασερόπιτα με σίγουρη επιτυχία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γενικά πειραματίζομαι με τα τυριά και βάζω ό,τι έχω κάθε φορά προσέχοντας όμως την ισορροπία, να είναι δηλαδή τα μισά τυριά γλυκά και τα μισά αλμυρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  2. 1/4 κιλού γκούντα ή ένταμ
  3. 1/4 κιλού έμενταλ
  4. 1/4 κιλού κασέρι
  5. λίγο τριμμένο πιπέρι
  6. κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
  7. 1 ποτήρι σόδα (κουτάκι αναψυκτικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ.

  2. 2

    Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας προσέχοντας να σηκώνεται λίγο το φύλλο στις άκρες.

  3. 3

    Στρώνουμε πάνω από το φύλλο  τα τυριά και το μπέικον που έχουμε τρίψει.

  4. 4

    Απλώνουμε τη δεύτερη σφολιάτα και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

  5. 5

    Ρίχνουμε τη σόδα και την κρέμα γάλακτος πάνω από το φύλλο προσέχοντας να πάει παντού για να ποτίσει.

  6. 6

    Αφήνουμε την πίτα στο ψυγείο να σταθεί για 15΄.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45΄.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

nikolmi
nikolmi @cook_8472718
θέλω να ρωτήσω αντί για κρέμα γάλακτος θα μπορούσα να βάλω γάλα συμπυκνωμένο?σ\'ευχαριστω πολύ.

Από

mamia
mamia @miaMamia1987
στις
,