Κασερόπιτα - σουφλέ

Bαθμολογία: 4.4615
       
 
13 ψήφοι
elli78, 03.05.08

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή την έχω πάρει απο μια θεία μου η οποία κάθε φορά που την έκανε σε κάποιο τραπέζι έκλεβε την παράσταση. Το σημαντικό επίσης εκτός απ΄το γεγονός οτι είναι πεντανόστιμη ειναι πολύ έυκολη και γρήγορη.
Κασερόπιτα - σουφλέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. κασέρι
  • βούτυρο κερκύρας
  • 1 κουτάκι υγρή σόδα
  • 4-5 αυγά
  • 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Γάλα
Φτιάχνει: 9-12 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού ξεπαγώσουμε καλά το φύλλο, πέρνουμε ένα ένα κομμάτι το βουτυρώνουμε, το τσαλακώνουμε (σαν τις πιέτες της φούστας) και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βουτυρωμένο pyrex. Βάζουμε περισσότερα απ'τα μισά φύλλα κάτω.
  2. Μετά ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι να πάει παντού και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο.
  3. Αφού τελειώσουμε με την διαδικασία του φύλλου χαράζουμε ελαφρά (να μην περάσει στα κάτω φύλλα)σε τετράγωνα κομμάτια.
  4. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ αλάτι και πιπέρι (όχι πολύ αλάτι γιατί θα γίνει αλμηρή). Περιχύνουμε την πίτα μας και προσέχουμε να μπεί το αυγό και μέσα (ανάμεσα απ'τα χαραγμένα φύλλα). Μετά προσθέτουμε και την σόδα κατά τον ίδιο τρόπο να πάει παντού. Καλύπτουμε το pyrex με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  5. Και τέλος όταν περάσει η μια ώρα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (160 βαθμούς) για 45' με 1 ώρα, μεχρι να γίνει χρυσό και τραγανό το φύλλο. Την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.
Καλή σας επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε αυτή την πίτα για πιο πλούσια γεύση θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μπέϊκον στο τριμμένο κασέρι. (Εγώ δεν το προτείνω γιατι θεωρώ οτι γίνεται πολυ βαριά) Επίσης καλό θα είναι να μην την κόψουμε αμέσως γιατί θα τρέχει το τυρί και τα κομμάτια δεν θα δείχνουν ωραία.

Σχετικές συνταγές

Κασερόπιτα της γιαγιάς Κασερόπιτα της γιαγιάς
5
       
       
(2)
Μαστιχωτή Κασερόπιτα Μαστιχωτή Κασερόπιτα
5
       
       
(2)
Τσαλακωτό αλμυρό Τσαλακωτό αλμυρό
4.4444
       
       
(18)
Κασερόπιτα της Γκόλφως Κασερόπιτα της Γκόλφως
4.76
       
       
(25)
Κασερόπιτα αλλιώτικη Κασερόπιτα αλλιώτικη
4.5
       
       
(2)
Κασερόπιτα Κασερόπιτα
5
       
       
(2)

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από MARA!, 4-5-08  
    Μια χαρα μου φαινεται η συνταγη,αλλα αλαζει κατι αν βαλουμε τα φυλλα τετραγωνα και οχι πιετες;
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 4-5-08  
    Αγαπητή Mariamp, αν βάλουμε τα φύλλα χωρίς να δημιουργήσουμε πιέτες, η κασερόπιτα δεν γίνεται αφράτη. Οι πιέτες, επιτρέπουν την είσοδο του αέρα με αποτέλεσμα να ψήνεται πιο γρήγορα το τυρί, να απορροφώνται τα υγρά (με τις πιέτες χρησιμοποιείς περισσότερα φύλλα) και να "φουσκώνει" η πίτα - σουφλέ. Το κασέρι Μυτιλήνης, δίνει τις πιο νόστιμες κασερόπιτες. Εγώ χρησιμοποιώ και λίγο μοσχοκάρυδο. Αυτό το φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με μία πλούσια πράσινη σαλάτα. Είναι μία υπέροχη πίτα, πολύ θρεπτική για τα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 5-5-08  
    Σας ευχαριστω !Ειστε ευγενεστατη!!
    #
    Σχόλιο από elli78, 5-5-08  
    MariaMP έχει δίκιο η πατσιλινάκου με κάλυψε πλήρως. η σημασία του φυλλου να είναι ετσι σε αυτή τη συνταγη είναι σημαντική αλλιώς αν στρώναμε τα φύλλα κλασικά δεν θα γινόταν αφράτη.
    #
    Σχόλιο από yiafo, 6-1-09  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη
    #
    Σχόλιο από sma, 21-7-09  
    εγώ είμαι στην Κύπρο και δεν έχω βούτυρο Κέρκυρας τί μπορώ να χρηιμοποιήσω; όταν λες ένα φύλλο κρούστα, εννοείς ένα πακέτο ή τι?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 4-1-10  
    Νόστιμη πίτα αλλά λίγο ανάλατη μου βγήκε. Ίσως να φταίει το κασέρι που χρησιμοποίησα.
    #
    Σχόλιο από nightwish, 13-1-10  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την εφτιαξα σε ένα τραπέζι και όλοι ξετρελάθηκαν! Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από frali, 24-1-10  
    την εφτιαξα μπραβο πολυ ευκολη που ωραια δεν εμεινε τιποτα .Ηθελα ομως να ρωτησω μπορω να την φτιαξω απο την προηγουμενη χωρις να την ψησω?και με την σοδα τι κανουμε?γιατι οταν εχεις καλεσμενους δεν γινονται ολα την ιδια μερα .ευχαριστω παρα πολυ.
    #
    Σχόλιο από vtziota, 19-2-10  
    την εφτιαξα χτες και σου προσφερω 5 πιρουνακια....έγινε τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από EFH1, 4-3-10  
    Πολύ νόστιμη!!!Έφυγε όλη!!!
    Frali, εγώ προσωπικά, συνηθίζω να φτιάχνω τις πίτες μου (με το έτοιμο φύλλο φυσικά) από το προηγούμενο βράδυ και τις φυλάω σκεπασμένες με μεμβράνη στο ψυγείο. Όταν δε έχω τραπέζι, κατά τον ίδιο τρόπο στην καταψυξούλα κι έτσι κερδίζω χρόνο για όλα.
    #
    Σχόλιο από katkat, 14-10-10  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!(ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ)
    #
    Σχόλιο από Ρούλα Φράγκου, 18-10-10  
    Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν. Βέβαια βγήκε αρκετά λιπαρή, οπότε την επόμενη φορά θα μειώσω το βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από manoyla, 22-11-10  
    καταπληκτική ...ενθουσίασε ολους.συγχαρητήρια ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από nantoula, 5-3-11  
    elli78 καταπληκτική συνταγή μπράβο 5 πιρουνάκια για σένα. Απο δώ και πέρα καθιερώθηκε θα την σερβίρω και εγώ στα τραπέζια αλλά και σε κάθε περίπτωση.
    Την επόμενη φορά θα βάλω και άλλα τυριά έτσι για δοκιμή.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 6-3-11  
    Βάζω 4 πηρουνάκια κυρίως για την ευκολία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και αρκετά νόστιμη. Κατά τη γνώμη μου όμως χρειάζεται περισσότερο τυρί και λιγότερα αυγά
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 25-5-11  
    Νόστιμη πίτα. Αν και παραπάνω απ΄ ό,τι πρέπει, ίσως, λιπαρή (λόγω του ότι βουτυρώνουμε και τα φύλλα ένα - ένα). Μου "πήρε", για το άλλειμμα των φύλλων, σχεδόν μισό πακέτο βούτυρο λιωμένο. Έβαλα κι εγώ κασέρι Μυτιλήνης, το οποίο, όμως, με την προσθήκη της σόδας "έχασε" αρκετά απ΄ τη γεύση του. Πάντως ήταν νόστιμη. Θα ήθελα να προτείνω, σ΄ αυτούς που θα θελήσουν να τη φτιάξουν, να βουτυρώνουν "ελαφρά" τα φύλλα και να βάλουν - με το πινέλο τους - όσο βούτυρο απαιτείται, ώστε αυτά μόνο να "βραχούν". Ένα "γρήγορο πέρασμα", λοιπόν, αρκεί...
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 13-1-12  
    #
    Σχόλιο από Ελένη53, 22-5-13  
    Το ένα φύλλο πλισέ επαρκεί για το στρώσιμο στο ταψί ή πρέπει να συνεχίσουμε και με 2ο ? Τα πλαϊνά τα καλύπτουμε? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από DeeDee, 9-12-13  
    Εξαιρετικη συνταγη. Την εκανα χθες βραδυ κι ενθουσιαστηκαν ΟΛΟΙ!!!!! Εχω παραγγελια να ξανακανω :)
    Γινεται καταπληκτικη και χωρις σοδα. Δεν ειχα κι εβαλα στο τελος ενα φλιτανι γαλα απο επανω, αντι για σοδα.
    Πεντε πηρουνακια κι απο μενα κι ανεβαζω ευθυς αμεσως και φωτογραφια :) Σ'ευχαριστουμε για την συνταγη!!

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από MARA!, 4-5-08  
    Μια χαρα μου φαινεται η συνταγη,αλλα αλαζει κατι αν βαλουμε τα φυλλα τετραγωνα και οχι πιετες;
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 4-5-08  
    Αγαπητή Mariamp, αν βάλουμε τα φύλλα χωρίς να δημιουργήσουμε πιέτες, η κασερόπιτα δεν γίνεται αφράτη. Οι πιέτες, επιτρέπουν την είσοδο του αέρα με αποτέλεσμα να ψήνεται πιο γρήγορα το τυρί, να απορροφώνται τα υγρά (με τις πιέτες χρησιμοποιείς περισσότερα φύλλα) και να "φουσκώνει" η πίτα - σουφλέ. Το κασέρι Μυτιλήνης, δίνει τις πιο νόστιμες κασερόπιτες. Εγώ χρησιμοποιώ και λίγο μοσχοκάρυδο. Αυτό το φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με μία πλούσια πράσινη σαλάτα. Είναι μία υπέροχη πίτα, πολύ θρεπτική για τα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 5-5-08  
    Σας ευχαριστω !Ειστε ευγενεστατη!!
    #
    Σχόλιο από elli78, 5-5-08  
    MariaMP έχει δίκιο η πατσιλινάκου με κάλυψε πλήρως. η σημασία του φυλλου να είναι ετσι σε αυτή τη συνταγη είναι σημαντική αλλιώς αν στρώναμε τα φύλλα κλασικά δεν θα γινόταν αφράτη.
    #
    Σχόλιο από yiafo, 6-1-09  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη
    #
    Σχόλιο από sma, 21-7-09  
    εγώ είμαι στην Κύπρο και δεν έχω βούτυρο Κέρκυρας τί μπορώ να χρηιμοποιήσω; όταν λες ένα φύλλο κρούστα, εννοείς ένα πακέτο ή τι?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 4-1-10  
    Νόστιμη πίτα αλλά λίγο ανάλατη μου βγήκε. Ίσως να φταίει το κασέρι που χρησιμοποίησα.
    #
    Σχόλιο από nightwish, 13-1-10  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την εφτιαξα σε ένα τραπέζι και όλοι ξετρελάθηκαν! Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από frali, 24-1-10  
    την εφτιαξα μπραβο πολυ ευκολη που ωραια δεν εμεινε τιποτα .Ηθελα ομως να ρωτησω μπορω να την φτιαξω απο την προηγουμενη χωρις να την ψησω?και με την σοδα τι κανουμε?γιατι οταν εχεις καλεσμενους δεν γινονται ολα την ιδια μερα .ευχαριστω παρα πολυ.
    #
    Σχόλιο από vtziota, 19-2-10  
    την εφτιαξα χτες και σου προσφερω 5 πιρουνακια....έγινε τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από EFH1, 4-3-10  
    Πολύ νόστιμη!!!Έφυγε όλη!!!
    Frali, εγώ προσωπικά, συνηθίζω να φτιάχνω τις πίτες μου (με το έτοιμο φύλλο φυσικά) από το προηγούμενο βράδυ και τις φυλάω σκεπασμένες με μεμβράνη στο ψυγείο. Όταν δε έχω τραπέζι, κατά τον ίδιο τρόπο στην καταψυξούλα κι έτσι κερδίζω χρόνο για όλα.
    #
    Σχόλιο από katkat, 14-10-10  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!(ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ)
    #
    Σχόλιο από Ρούλα Φράγκου, 18-10-10  
    Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν. Βέβαια βγήκε αρκετά λιπαρή, οπότε την επόμενη φορά θα μειώσω το βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από manoyla, 22-11-10  
    καταπληκτική ...ενθουσίασε ολους.συγχαρητήρια ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από nantoula, 5-3-11  
    elli78 καταπληκτική συνταγή μπράβο 5 πιρουνάκια για σένα. Απο δώ και πέρα καθιερώθηκε θα την σερβίρω και εγώ στα τραπέζια αλλά και σε κάθε περίπτωση.
    Την επόμενη φορά θα βάλω και άλλα τυριά έτσι για δοκιμή.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 6-3-11  
    Βάζω 4 πηρουνάκια κυρίως για την ευκολία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και αρκετά νόστιμη. Κατά τη γνώμη μου όμως χρειάζεται περισσότερο τυρί και λιγότερα αυγά
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 25-5-11  
    Νόστιμη πίτα. Αν και παραπάνω απ΄ ό,τι πρέπει, ίσως, λιπαρή (λόγω του ότι βουτυρώνουμε και τα φύλλα ένα - ένα). Μου "πήρε", για το άλλειμμα των φύλλων, σχεδόν μισό πακέτο βούτυρο λιωμένο. Έβαλα κι εγώ κασέρι Μυτιλήνης, το οποίο, όμως, με την προσθήκη της σόδας "έχασε" αρκετά απ΄ τη γεύση του. Πάντως ήταν νόστιμη. Θα ήθελα να προτείνω, σ΄ αυτούς που θα θελήσουν να τη φτιάξουν, να βουτυρώνουν "ελαφρά" τα φύλλα και να βάλουν - με το πινέλο τους - όσο βούτυρο απαιτείται, ώστε αυτά μόνο να "βραχούν". Ένα "γρήγορο πέρασμα", λοιπόν, αρκεί...
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 13-1-12  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ελένη53, 22-5-13  
    Το ένα φύλλο πλισέ επαρκεί για το στρώσιμο στο ταψί ή πρέπει να συνεχίσουμε και με 2ο ? Τα πλαϊνά τα καλύπτουμε? Ευχαριστώ

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από DeeDee, 9-12-13  
    Εξαιρετικη συνταγη. Την εκανα χθες βραδυ κι ενθουσιαστηκαν ΟΛΟΙ!!!!! Εχω παραγγελια να ξανακανω :)
    Γινεται καταπληκτικη και χωρις σοδα. Δεν ειχα κι εβαλα στο τελος ενα φλιτανι γαλα απο επανω, αντι για σοδα.
    Πεντε πηρουνακια κι απο μενα κι ανεβαζω ευθυς αμεσως και φωτογραφια :) Σ'ευχαριστουμε για την συνταγη!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμαρακια-ψωμακια-πιτουλες
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 675 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της klerance
    διαφορες πίτες
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula