Κασερόπιτα

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
KristineS, 22.09.08

Περιγραφή

Απλά υπέροχη και μαστιχωτή. Το λειωμένο τυρί απλώνεται βασανιστικά μέσα στο στόμα...

Κασερόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2/3 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Τυριά
Φτιάχνει: 1 κανονικού μεγάθους πυρέξ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο.
  2. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφετε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση.
  3. Αλείφετε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκετε από πάνω.
  4. Αλείφετε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζετε ένα φύλλο το οποίο αλείφετε και αυτό με καλαμποκέλαιο.
  5. Απλώνετε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφετε και αυτό με το καλαμποκέλαιο.
  6. Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση.
  7. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα φύλλα.
  8. Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο.
  9. Γυρίζετε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.
  10. Αλείφετε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζετε.
  11. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά τη απόψη μου αυτή η πίτα σερβίρεται καυτή.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-9-08  
    Kristine φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή. Στην αρχή είχα μια απορία με το πως βάζεις τα φύλλα, αλλά το έλυσα το θέμα! Η ιδέα με τα διπλωμένα φύλλα και γενικότερα τα πολλά στον αριθμό είναι για να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά? Πρωτότυπο μου φαίνεται. Σίγουρα θα ναι και πολύ νόστιμη! Με λιγότερα φύλλα δε γίνεται εξίσου καλή?
    #
    Σχόλιο από KristineS, 25-9-08  
    Φυσικά και γίνετε απλά επειδή τα τυριά έχουν ρευστή μορφή όσο είναι ζεστά είναι καλύτερα να υπάρχουν αρκετά φύλλα για να τα συγκρατούν.
    #
    Σχόλιο από basil, 25-9-08  
    Δεν έχω καταλάβει πώς στρώνουμε τα φύλλα.Έχω μπερδευτεί εντελώς. :(
    #
    Σχόλιο από KristineS, 25-9-08  
    Το πρώτο φύλλο είναι ανοιχτό, ολόκληρο. Τα δύο επόμενα είναι διπλωμένα στη μέση και καλύπτουν τον πάτο του ταψιού πάνω από το ανοιχτό. Το τέταρτο φύλλο μπάινει και αυτό ανοιχτό να καλύπτει τα τοιχώματα. Μήπως βοήθησα?
    #
    Σχόλιο από basil, 3-11-08  
    :( Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα τωρα το ειδα Kristine. Ναι καταλαβα τι εννοεις,ευχαριστω για την διευκρινιση.
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-12-10  
    αφαιρεσα τον μαιντανο γιατι προσωπικα εμενα δεν μου αρεσει σε συνδιασμο με το κασερι και χτυπησα τα αυγα με λιγο κεμα γαλακτος.
    φυλλο ανοιξα μονη μου ,πρεπει να ειναι λεπτουλι.
    οσο για τα τυρια στην κασεροπιτα νομιζω οτι το κασερι και η γραβιερα ειναι οτι πρεπει.
    πολυ ωραια πιτα μας αρεσει.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 16-5-13  
    Πολύ καλή συνταγή. Και εγώ αφαίρεσα τον μαϊδανό γιατί δεν μου αρέσει ο συνδυασμός. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από Birbilo 77, 19-4-14  
    Λιγο μπερδεψούρα η συνταγή, νομίζω χρειάζεται φωτογραφίες κατα την εκτέλεση για να γίνει κατανοητή!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από basil, 25-9-08  
    Δεν έχω καταλάβει πώς στρώνουμε τα φύλλα.Έχω μπερδευτεί εντελώς. :(
    #
    Σχόλιο από KristineS, 25-9-08  
    Το πρώτο φύλλο είναι ανοιχτό, ολόκληρο. Τα δύο επόμενα είναι διπλωμένα στη μέση και καλύπτουν τον πάτο του ταψιού πάνω από το ανοιχτό. Το τέταρτο φύλλο μπάινει και αυτό ανοιχτό να καλύπτει τα τοιχώματα. Μήπως βοήθησα?
    #
    Σχόλιο από basil, 3-11-08  
    :( Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα τωρα το ειδα Kristine. Ναι καταλαβα τι εννοεις,ευχαριστω για την διευκρινιση.
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-12-10  
    αφαιρεσα τον μαιντανο γιατι προσωπικα εμενα δεν μου αρεσει σε συνδιασμο με το κασερι και χτυπησα τα αυγα με λιγο κεμα γαλακτος.
    φυλλο ανοιξα μονη μου ,πρεπει να ειναι λεπτουλι.
    οσο για τα τυρια στην κασεροπιτα νομιζω οτι το κασερι και η γραβιερα ειναι οτι πρεπει.
    πολυ ωραια πιτα μας αρεσει.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 16-5-13  
    Πολύ καλή συνταγή. Και εγώ αφαίρεσα τον μαϊδανό γιατί δεν μου αρέσει ο συνδυασμός. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από Birbilo 77, 19-4-14  
    Λιγο μπερδεψούρα η συνταγή, νομίζω χρειάζεται φωτογραφίες κατα την εκτέλεση για να γίνει κατανοητή!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-9-08  
    Kristine φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή. Στην αρχή είχα μια απορία με το πως βάζεις τα φύλλα, αλλά το έλυσα το θέμα! Η ιδέα με τα διπλωμένα φύλλα και γενικότερα τα πολλά στον αριθμό είναι για να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά? Πρωτότυπο μου φαίνεται. Σίγουρα θα ναι και πολύ νόστιμη! Με λιγότερα φύλλα δε γίνεται εξίσου καλή?
    #
    Σχόλιο από KristineS, 25-9-08  
    Φυσικά και γίνετε απλά επειδή τα τυριά έχουν ρευστή μορφή όσο είναι ζεστά είναι καλύτερα να υπάρχουν αρκετά φύλλα για να τα συγκρατούν.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της helen2679