KristineS
KristineS @cook_8451507
,ΕΛΛΑΔΑ

Απλά υπέροχη και μαστιχωτή. Το λειωμένο τυρί απλώνεται βασανιστικά μέσα στο στόμα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά τη απόψη μου αυτή η πίτα σερβίρεται καυτή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1 κανονικού μεγάθους πυρέξ
  1. 8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα
  2. 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  3. 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  4. 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  5. αλάτι
  6. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο.

  2. 2

    Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφετε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση.

  3. 3

    Αλείφετε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκετε από πάνω.

  4. 4

    Αλείφετε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζετε ένα φύλλο το οποίο αλείφετε και αυτό με καλαμποκέλαιο.

  5. 5

    Απλώνετε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφετε και αυτό με το καλαμποκέλαιο.

  6. 6

    Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση.

  7. 7

    Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα φύλλα.

  8. 8

    Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο.

  9. 9

    Γυρίζετε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.

  10. 10

    Αλείφετε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζετε.

  11. 11

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
Kristine φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή. Στην αρχή είχα μια απορία με το πως βάζεις τα φύλλα, αλλά το έλυσα το θέμα! Η ιδέα με τα διπλωμένα φύλλα και γενικότερα τα πολλά στον αριθμό είναι για να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά? Πρωτότυπο μου φαίνεται. Σίγουρα θα ναι και πολύ νόστιμη! Με λιγότερα φύλλα δε γίνεται εξίσου καλή?

Από

KristineS
KristineS @cook_8451507
στις
,ΕΛΛΑΔΑ