Κάστανα βραστά
Τα κάστανα, βραστά ή ψητά τρώγονται ευχάριστα από όλους!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Διαλέγουμε όμορφα μεγάλα κάστανα με γυαλιστερό τσόφλι
-
το αντίστοιχο νερό
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
μαχαιράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα κάστανά μας.
-
2
Με ένα μυτερό και πολύ κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε ένα σταυρό στο κάτω- φαρδύ μέρος του κάστανου.
-
3
Βάζουμε κατσαρόλα με νερό να βράσει,
-
4
Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, αλατίζουμε ελαφριά και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και βράζουμε για 15 λεπτά.
-
5
Δεν τα βράζουμε πολύ ώρα γιατί θα μας διαλυθούν, το περισσότερο 20 λεπτά!
-
6
Αφαιρούμε από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε αμέσως, αν κρυώσουν καθαρίζονται πιο δύσκολα.
Σχόλια (20)