Καταΐφι με κρέμα

Bαθμολογία: 4.5
       
 
4 ψήφοι
MIKAELLA, 18.02.08

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 Κουτί καντειφι
  • λίγο σπορέλαιο
  • λίγο νερό

ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 ποτηρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • λίγη φλούδα λεμονιού
  • γαρύφαλλα και κανέλα

ΚΡΕΜΑ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 κουταλιές σούπας corn flour
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 morfat cornet
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • χαλεπιανά αλεσμένα χοντρά (φυστίκια αιγίνης)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο pyrex απλώνουμε το κατείφι. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να ροδίσει.
  3. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο του βάζουμε το κρύο σιρόπι.
  4. Μετά ετοιμάζουμε την κρέμα: Διαλύουμε το corn flour με το κρύο γάλα τα βάζουμε στη φωτιά, βάζουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μετά βάζουμε την κρέμα πάνω στο κατείφι.
  5. Όταν κρυώσει καλά η κρέμα ετοιμάζουμε την morfat cornet κτυπώντας την με το 1 ποτηρι γάλα και την βάζουμε πάνω στην κρέμα.
  6. Απο πάνω βάζουμε τα χαλεπιανά.
  7. Την βάζουμε στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

Εκμέκ τέλειο Εκμέκ τέλειο
4.8554
       
       
(83)
Σαρούν Κελύν Σαρούν Κελύν
4.4667
       
       
(15)
Το τέλειο εκμέκ κανταϊφι Το τέλειο εκμέκ κανταϊφι
4.825
       
       
(40)
Τέλειο εκμέκ κανταϊφι Τέλειο εκμέκ κανταϊφι
4.8333
       
       
(6)
Καταΐφι Καταΐφι
4.8
       
       
(10)

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-2-08  
    Είναι το εκμέκ κανταϊφι σωστά? Είναι πολύ ωραίο γλυκό. Εγώ πάνω από την κρέμα γαρνίρω με σαντιγύ κι ασπρισμένο αμυγδαλάκι!
    #
    Σχόλιο από agapoula, 28-5-08  
    pentanostimi den exo logia giati eine toso teleia sintagi
    #
    Σχόλιο από dimikl, 28-5-08  
    Όντως είναι το εκμέκ κανταίφι.Εγώ χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου βανίλια και για σαντιγύ χτυπώ κρέμα γάλακτος.
    Επίσης σκορπάω πάνω στο κανταίφι ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης καθώς επίσης και στην επιφάνεια του γλυκού.
    Κάτι σημαντικό:Το κανταίφι πρέπει να το έχουμε μαδήσει καλά πριν,[να το αραιώσουμε} δηλ. να προσέξουμε να μην έχουν μείνει ενωμένες κλωστούλες γιατί δεν θα γίνει αφράτο το γλυκό μας.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 28-5-08  
    Ναι, ειναι το εκμεκ. Το φτιαχνω κι εγω με βραστη κρεμα και σαντιγυ με αμυγδαλα φιλε απο πανω. Εγω μεσα στο καταιφι βαζω και καρυδια κομμενα στα δυο. Συνηθως προτιμω να το εχω ηδη πριν το σερβιρω δυο μερες στο ψυγειο και να βαλω τη σαντιγυ την τελευταια μερα. Αυτο βοηθαει να πιει καλα το καταιφι το σιροπι και να μαλακωσει.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 31-8-08  
    Παι΄διά εγώ αντι αυτή τη κρέμα έκανα αυτή που βάζω στην γαλατόπιττα.Στην Γαλατόιπιττα βέβαια ψ'ηνεται εδώ δεν την έψησα(1lt γάλα, 1ποτ αλεύρι, 1ποτ ζάχαρη, 3αυγά)δεν έπηξε όμως!!!!Είχε και ζέστη κιόλας....τραγωδία!μετά απο 2 μέρες συνήλθε βέβαια...αλλά στο πάρτυ ήταν το μόνο γλυκό που δεν καταναλώθηκε...έκανα κάτι λάθος??

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-2-08  
    Είναι το εκμέκ κανταϊφι σωστά? Είναι πολύ ωραίο γλυκό. Εγώ πάνω από την κρέμα γαρνίρω με σαντιγύ κι ασπρισμένο αμυγδαλάκι!
    #
    Σχόλιο από agapoula, 28-5-08  
    pentanostimi den exo logia giati eine toso teleia sintagi
    #
    Σχόλιο από dimikl, 28-5-08  
    Όντως είναι το εκμέκ κανταίφι.Εγώ χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου βανίλια και για σαντιγύ χτυπώ κρέμα γάλακτος.
    Επίσης σκορπάω πάνω στο κανταίφι ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης καθώς επίσης και στην επιφάνεια του γλυκού.
    Κάτι σημαντικό:Το κανταίφι πρέπει να το έχουμε μαδήσει καλά πριν,[να το αραιώσουμε} δηλ. να προσέξουμε να μην έχουν μείνει ενωμένες κλωστούλες γιατί δεν θα γίνει αφράτο το γλυκό μας.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 28-5-08  
    Ναι, ειναι το εκμεκ. Το φτιαχνω κι εγω με βραστη κρεμα και σαντιγυ με αμυγδαλα φιλε απο πανω. Εγω μεσα στο καταιφι βαζω και καρυδια κομμενα στα δυο. Συνηθως προτιμω να το εχω ηδη πριν το σερβιρω δυο μερες στο ψυγειο και να βαλω τη σαντιγυ την τελευταια μερα. Αυτο βοηθαει να πιει καλα το καταιφι το σιροπι και να μαλακωσει.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 31-8-08  
    Παι΄διά εγώ αντι αυτή τη κρέμα έκανα αυτή που βάζω στην γαλατόπιττα.Στην Γαλατόιπιττα βέβαια ψ'ηνεται εδώ δεν την έψησα(1lt γάλα, 1ποτ αλεύρι, 1ποτ ζάχαρη, 3αυγά)δεν έπηξε όμως!!!!Είχε και ζέστη κιόλας....τραγωδία!μετά απο 2 μέρες συνήλθε βέβαια...αλλά στο πάρτυ ήταν το μόνο γλυκό που δεν καταναλώθηκε...έκανα κάτι λάθος??

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...