Καταΐφι εύκολο
Καταΐφι πανεύκολο και γρήγορο χωρίς τύλιγμα φύλλου σε ρολό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να είναι ένα από τα δύο κρύο, το καταϊφι ή το σιρόπι. Αν μας αρέσει σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού!
Υλικά
-
1/2 κ. φύλλο καταΪφι
-
1 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
-
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ. κανέλα
-
Σιρόπι
-
3 φλ. ζάχαρη
-
4 φλ. νερό
-
χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ.
-
2
Παίρνουμε την μισή ποσότητα του φύλλου, το στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο βούτυρο απάνω.
-
3
Ενώνουμε τους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη και την κανέλα σε μπολ ρίχνουμε πάνω στο φύλλο τους ξηρούς καρπούς και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο καταϊφι.
-
4
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά να ροδίσει.
-
5
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, περιχύνουμε το γλυκό μας, αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Σχόλια