Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Χρειάζεστε τις αγκινάρες σας, ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι, καθώς και μερικά λεμόνια για να τρίβετε τις αγκινάρες κατά τη διαδικασία του καθαρίσματος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μέσα στο μπολ, εκτός από λεμόνι, μπορείτε να βάλετε και λίγα κλωναράκια μαϊντανό ή λίγο αλεύρι. Και τα δύο αυτά βοηθούν στο να μη μαυρίζουν οι αγκινάρες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. χυμός από 1 λεμόνι ή λίγα κλωνάρια μαϊντανού ή λίγο αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πάρτε την αγκινάρα σας, κόψτε το κοτσάνι της αφήνοντας περίπου 5 εκ. Με το μαχαίρι, αρχίστε να κόβετε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα της αγκινάρας.

  2. 2

    Όταν φτάσετε στα εσωτερικά, λίγο πιο άσπρα και τρυφερά φύλλα, γυρίστε την αγκινάρα και καθαρίστε το κοτσάνι.

  3. 3

    Μαζί με το κοτσάνι, θα κόβετε και το κάτω μέρος των σκληρών φύλλων που έχουν μείνει. Έτσι η αγκινάρα σας μένει στο τέλος άσπρη και καθαρή. Περάστε τη με ένα λεμονάκι για να μη μαυρίσει.

  4. 4

    Γυρίστε τη ξανά με την κορυφή προς τα πάνω. Με το μαχαίρι, κόψτε με μια κυκλική κίνηση τα φύλλα που έχουν μείνει.

  5. 5

    Περάστε ξανά την αγκινάρα με το λεμόνι.

  6. 6

    Κόψτε την αγκινάρα στη μέση. Με τη μύτη του μαχαιριού, αφαιρέστε τα "μουστάκια" που έχει η αγκινάρα στο κέντρο της.

  7. 7

    Βάλτε τις καθαρισμένες αγκινάρες μέσα στο μπολ με το νερό και το λεμόνι.Τώρα είναι έτοιμες για το μαγείρεμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
παντα ειχα την απορια πως καθαριζουμε τις αγγιναρες μπραβο τελεια συμβολη!!!!!!!!!!!!!111

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε