κύρια φωτογραφία συνταγής Κάτι ανάμεσα σε pizza και calzone. Μιαμμμμμ!!!

Κάτι ανάμεσα σε pizza και calzone. Μιαμμμμμ!!!

ggr
ggr @george
Athens

Μία ιδέα για ένα ..."ψευτο-calzone", με μία γέμιση που θυμίζει parmigiana μελιτζάναςΤηγανισμένες φέτες μελιτζάνας, σάλτσα ντομάτας, τυρί mozzarella (ή και provolone), βασιλικό και ένα πασπάλισμα με τριμμένο τυρί parmigiano.Μία νοστιμιά στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην κλασσική (και γνωστή σε όλους) pizza και το λιγότερο γνωστό calzone. Αν σας θυμίζει και κάτι από ...cannolo, στην αλμυρή του εκδοχή, δεν έχετε άδικο (και μάλλον πρέπει να γνωρίζετε πολλά εσείς...)Επωφεληθείτε από τον καλό καιρό και, όσο ακόμη υπάρχουν φρέσκες μελιτζάνες, ετοιμάστε και απολαύστε ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα το ευχαριστηθούν όλοι στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι!!!Οι ποσότητες των υλικών δίνονται ανά calzone

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μόνο “Μυστικό” της είναι ότι της ταιριάζει η μπύρα. Ακόμη και τώρα τον χειμώνα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. ζύμη για pizza
  2. 60 γρ. τυρί mozzarella ή provolone
  3. 40 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  4. 50 γρ. μελιτζάνες, σε φέτες ή ροδέλες
  5. 5-6 φυλλαράκια βασιλικού
  6. 1 κ.σ. τριμμένο τυρί parmigiano
  7. αλεύρι και ελαιόλαδο, για το αλεύρωμα και το τηγάνισμα της μελιτζάνας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Γνωστή διαδικασία, χρειάζεται μόνο να αναφερθεί ότι πρέπει είναι περίπου στο 1 εκατοστό σε πάχος, να τις έχουμε αλευρώσει προηγούμενα και να είναι (κομμένες) κάπου 50 γραμμάρια σε βάρος. Τις βουτούμε σε καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να τηγανισθούν και να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε να στραγγίσουν καλά πάνω από το τηγάνι και τις ακουμπούμε σε πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας που θα κατακρατήσει το παραπανίσιο λάδι.

  2. 2

    Ανοίγουμε μία δόση για ατομική pizza (υπάρχουν πολλές προτάσεις, στο site ή και παραέξω), μία ποσότητα δηλαδή γύρω στα 250 γραμμάρια. Με τις άκρες των δακτύλων ανοίγουμε τη ζύμη σε κυκλικό σχήμα (βοηθάει εάν την τοποθετήσουμε πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα, την οποία θα περιστρέφουμε κυκλικά, όσο ανοίγουμε τη ζύμη). Με τον τρόπο αυτό ανοίγματος, θα πετύχουμε να σπρώχνεται η ζύμη προς την περιφέρεια και να έχει περιμετρικά ένα μεγαλύτερο ύψος, γύρω στο 1 εκατοστό.

  3. 3

    Απλώνουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Απλώνουμε και τις τηγανισμένες μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τριμμένο parmigiano. Κόβουμε τη mozzarella σε λεπτές φέτες και την απλώνουμε και αυτή, σαν τελευταία στρώση. Από πάνω ρίχνουμε 1-2 φυλλαράκια βασιλικού, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

  4. 4

    Πιάνουμε δύο αντιδιαμετρικά σημεία της ζύμης, τα ανασηκώνουμε, τα φέρνουμε πάνω από το κέντρο του κύκλου, πάνω από τη γέμιση και τα ενώνουμε πιέζοντάς τα λίγο να κολλήσουν.

  5. 5

    Βάζουμε τα calzone μας στο φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στο μέγιστο της ισχύος του και στον οποίο έχουμε προσθέσει και ένα δοχείο με νερό για να δημιουργεί υγρασία. Ψήνουμε για ένα 10λεπτο.

  6. 6

     Όταν βγάλουμε τα... ψευτο-calzone από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω λίγο καλό ελαιόλαδο, ωμό, σε πολύ λεπτή ροή, διακοσμούμε με δυό φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens