Κάτι σαν κρέμα καραμελέ
Σε όσους αρέσει η γεύση της κρέμας καραμελέ και της κρέμας αραβοσίτου θα αρέσει πολύ αυτή η πολύ απλή και γρήγορη συνταγή που βρήκα πάνω σε συσκευασία κρέμας αραβοσίτου...Γιατί τα πιο απλά είναι και τα πιο ωραία στη ζωή πολλές φορές...
Υλικά
-
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (η κλασική που φτιάχνεται με το ζεστό γάλα)
-
660 ml γάλα
-
5-6 κουταλιές ζάχαρη
-
5-6 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνετε την κρέμα με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, με το γάλα και την απλή ζάχαρη..
-
2
Ρίχνετε σε τηγάνι (αντικολλητικό καλύτερα) 5-6 κουταλιές καστανή ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και το βάζετε σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι μέχρι να καραμελώσει.
-
3
Ρίχνετε τότε 4-5 κουταλιές από την κρέμα μέσα στο τηγάνι και το ανακατεύετε με την καραμέλα και περιμένετε να παρει μια-δύο βράσεις.Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε προσεκτικά την υπόλοιπη κρέμα να μην ανακατευτεί με την κρέμα στον πάτο του τηγανιού.
-
4
Αφήνετε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.Δεν είναι κρέμα καραμελέ αλλά μοιάζει πολύ σε γεύση και γίνεται πολύ εύκολα. Καλή επιτυχία.
Σχόλια (8)