κύρια φωτογραφία συνταγής Κάτι σαν κρέμα καραμελέ
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Σε όσους αρέσει η γεύση της κρέμας καραμελέ και της κρέμας αραβοσίτου θα αρέσει πολύ αυτή η πολύ απλή και γρήγορη συνταγή που βρήκα πάνω σε συσκευασία κρέμας αραβοσίτου...Γιατί τα πιο απλά είναι και τα πιο ωραία στη ζωή πολλές φορές...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (η κλασική που φτιάχνεται με το ζεστό γάλα)
  2. 660 ml γάλα
  3. 5-6 κουταλιές ζάχαρη
  4. 5-6 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνετε την κρέμα με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, με το γάλα και την απλή ζάχαρη..

  2. 2

    Ρίχνετε σε τηγάνι (αντικολλητικό καλύτερα) 5-6 κουταλιές καστανή ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και το βάζετε σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι μέχρι να καραμελώσει.

  3. 3

    Ρίχνετε τότε 4-5 κουταλιές από την κρέμα μέσα στο τηγάνι και το ανακατεύετε με την καραμέλα και περιμένετε να παρει μια-δύο βράσεις.Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε προσεκτικά την υπόλοιπη κρέμα να μην ανακατευτεί με την κρέμα στον πάτο του τηγανιού.

  4. 4

    Αφήνετε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.Δεν είναι κρέμα καραμελέ αλλά μοιάζει πολύ σε γεύση και γίνεται πολύ εύκολα. Καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

july88
july88 @cook_8468542
Μόλις το έφτιαξα. Περιμένω να δω αν θα μου ξεκολήσει από το τηγάνι.

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις