Κατσικάκι λεμονάτο

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
saos, 30.03.12

Περιγραφή

Πολύ νόστιμο κατσικίσιο κρέας χωρίς την έντονη χαρακτηριστική οσμή, αφού θα το μαρινάρουμε πρώτα!
Κατσικάκι λεμονάτο
photo: Σουηδός Μάγειρας

Συνταγή από:

saos

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλό κατσικίσιο κρέας
  • 1 φλ τσαγιού χυμό λεμόνιου
  • 1 φλ τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σούπας δεντρολίβανο
  • 2 κ. σούπας ρίγανη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μερίδες και βάζετε σε κάποιο βαθύ σκεύος με σκέπασμα.
  2. Το πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Κατόπιν, προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί 6 ώρες. Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά.
  4. Αφού μαριναριστεί, μεταφέρετε το κρέας μαζί με όλα τα ζουμιά σε ένα ταψί. Πρόσθετετε το λάδι και ψήνετε σε δυνατό φούρνο 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
  5. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί για να μην εξατμιστεί η σάλτσα του.
  6. Σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συναταγή αυτή βρήκα σε ένα παλιό διαφημιστικό φυλλάδιο κάποιου κέντρου αδυνατίσματος.

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από akata72, 1-4-12  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 10-3-13  
    Πολύ νόστιμο!!Μόνη ένσταση το λάδι,έβαλα περισσότερο,δεν κάνουμε δίαιτα :)

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από akata72, 1-4-12  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 10-3-13  
    Πολύ νόστιμο!!Μόνη ένσταση το λάδι,έβαλα περισσότερο,δεν κάνουμε δίαιτα :)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές