Κατσικάκι με ρύζι
Ταβάς Λευκαρίτικος με κατσικάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι παραδοσιακό φαγητό από το χωριό Λεύκαρα της Λεμεσού. Εμένα μου το έχει δείξει η μαμά της φίλης μου που κατοικεί στο χωριό Πύργος της Λεμεσού και εκεί το μαγειρεύουν πιο συχνά, κάθε Κυριακή. Είναι υπέροχο και πεντανόστιμο. Δεν το δοκίμασα με άλλο κρέας, επειδή φτιάχνεται πάντα με κατσίκι. Καλή όρεξη!!!
Υλικά
-
1 κιλό κατσικάκι σε κύβους
-
1 σάλτσα ντομάτας μικρή
-
1 1/2 ποτήρι ρύζι μακρύκοκκο
-
5 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-
1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
4 ντομάτες λιωμένες
-
κανέλλα, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα πιο πάνω υλικά, εκτός από το ρύζι, σε ένα πυρίμαχο σκεύος με κάλυμμα.
-
2
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
-
3
Όταν το κρεάς μισοψηθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευούμε.
-
4
Είναι έτοιμο όταν ψηθεί και μαλακώσει το ρύζι.
Σχόλια (2)