Κατσικάκι στη λαδόκολλα

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
30 ψήφοι
roulaan, 13.04.08

Περιγραφή

Απλο, απλουστατο μαγειρεμα κι ομως τοσο νοστιμο....
Κατσικάκι στη λαδόκολλα
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ολοκληρο κατσικακι
  • 6-7 σκελιδες σκορδο
  • μουσταρδα
  • αλατι
  • πιπερι
  • ριγανη
  • βουτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Μουστάρδα , Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κανουμε τρυπες με το μαχαιρι μας σε ολο το κατσικακι και τοποθετουμε απο μιση σκελιδα σκορδο.
  2. Αλειφουμε το κατσικακι με την μουσταρδα και το βουτυρο.
  3. Αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε και την ριγανη.
  4. Το λυγιζουμε ωστε να σχηματιζει κυκλο και το τυλιγουμε πολυ καλα σε λαδοκολλες, γυρω στις 3-4 φορες.
  5. Τοποθετουμε στο ταψι και το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμους για 1/2 της ωρας.
  6. Χαμηλωνουμε την θερμοκρασια στους 150 βαθμους και ψηνουμε για 4-5 ωρες.
  7. Αν ο φουρνος ειναι πολυ δυνατος χαμηλωστε στους 100 βαθμους για να σιγοψηθει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καμμια φορα γεμιζω την κοιλια του με πατατακια κι αλλες με τυρια. Και τα δυο ειναι εξοχα.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Ελέγξτε τη μουστάρδα που θα χρησιμοποιήσετε.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 14-4-08  
    O τελειος τροπος ,για το πασχαλινο γευμα ,σε οσους δεν εχουν τη δυνατοτητα της υπαιθρου.
    Ακομα μπορει να γεμιστει ,με τα συκωτακια του ρυζι κουκουναρι σταφιδες κλπ.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-08  
    Ρουλα θα το φτιαξω αυριο απιστευτο φαγητο
    βεβαια δεν θα βαλω ολοκληρο το κατσικι!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 11-11-08  
    Καλη ορεξη Χαρουλα μου...Οντως ζηλευω, ειναι παρα πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από efouliw, 11-12-08  
    egw den evala moustarda giati den eixa,alla kia pali einai teleio...liwnei sto stoma pw pw!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xrenieri, 29-12-09  
    Εψησα το κατσικακι (ηταν απο το ψηλορειτη-ελευθερας βοσκης) για τα χριστουγεννα οπως ακριβως το περιγραφεις,δισταζωντας λιγουλακι για τη χρηση της μουσταρδας και φοβουμενη μηπως βγει βαρυ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΜΟΥΡΛΙΑ -ΜΑΛΑΚΟΤΑΤΟ και ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !Ολοι οι καλεσμενοι μου ξετρελαθηκαν με τη νοστιμια και τον ιδιαιτερο τροπο ψησιματος(ασε που δε λερωσα ουτε καν το ταψι).ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 25-1-10  
    Υπεροχο πραγματικα σαν να ειναι στη σουβλα και νοστιμοτατο εβαλα και πατατουλες απο κατω και ηταν νοστιμοτατο βραβο σου roulaan
    #
    Σχόλιο από yiannis0000, 31-1-10  
    prepei na einai loukoumi tha to dokimaso...
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 14-2-10  
    Πάρα πολύ νόστιμο αλλά χρειάστηκε να το ανοίξω στο τέλος για να πάρει χρώμα.
    #
    Σχόλιο από delicious, 14-2-10  
    Όποιος δεν το έχει δοκιμάσει έτσι, ΧΑΝΕΙ!!!!
    #
    Σχόλιο από vickymas, 14-3-10  
    Πραγματικά εύκολη συνταγή και νοστιμότατο αποτέλεσμα. Πρώτη φορά φτιάχνω κατσικάκι και αν και δε το τρώω νομίζω ότι θα δοκιμάσω. Αντί για ρίγανη έβαλα θυμάρι και νομίζω ότι του πηγαίνει εξίσου
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από Denta, 10-6-10  
    #
    Σχόλιο από Lo0, 5-11-10  
    Έχω φτιάξει πολλές φορες αυτή τη συνταγή.Υπάρχουν πολλές παραλαγές για να μαγειρέψει κάποιος,βαθμολογω αυτι τιν συνταγη με 3 πυρούνια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 5-11-10  
    Πολυ νοστιμο φαγακι
    #
    Σχόλιο από Me Tarjan you Jane, 23-4-11  
    Mmmmmmmm lucumi!!!!! Eyo evala & liyo meli sti saltsa, piya mia podilatada & se 4 ores itan etoimo! Super, & panefcolo!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-6-11  
    Έγινε λουκούμι το κατσικάκι αλλά και οι πατάτες.
    #
    Σχόλιο από bretonne, 28-8-11  
    καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, πώς θα πετύχω να ξεροψηθεί το κρέας; όσο για το βούτυρο, αν το αντικαταστήσω με λάδι θα αλλάξει πολύ το αποτέλεσμα;
    #
    Σχόλιο από ath46, 27-12-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 14-4-08  
    O τελειος τροπος ,για το πασχαλινο γευμα ,σε οσους δεν εχουν τη δυνατοτητα της υπαιθρου.
    Ακομα μπορει να γεμιστει ,με τα συκωτακια του ρυζι κουκουναρι σταφιδες κλπ.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-08  
    Ρουλα θα το φτιαξω αυριο απιστευτο φαγητο
    βεβαια δεν θα βαλω ολοκληρο το κατσικι!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 11-11-08  
    Καλη ορεξη Χαρουλα μου...Οντως ζηλευω, ειναι παρα πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από efouliw, 11-12-08  
    egw den evala moustarda giati den eixa,alla kia pali einai teleio...liwnei sto stoma pw pw!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xrenieri, 29-12-09  
    Εψησα το κατσικακι (ηταν απο το ψηλορειτη-ελευθερας βοσκης) για τα χριστουγεννα οπως ακριβως το περιγραφεις,δισταζωντας λιγουλακι για τη χρηση της μουσταρδας και φοβουμενη μηπως βγει βαρυ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΜΟΥΡΛΙΑ -ΜΑΛΑΚΟΤΑΤΟ και ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !Ολοι οι καλεσμενοι μου ξετρελαθηκαν με τη νοστιμια και τον ιδιαιτερο τροπο ψησιματος(ασε που δε λερωσα ουτε καν το ταψι).ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 25-1-10  
    Υπεροχο πραγματικα σαν να ειναι στη σουβλα και νοστιμοτατο εβαλα και πατατουλες απο κατω και ηταν νοστιμοτατο βραβο σου roulaan
    #
    Σχόλιο από yiannis0000, 31-1-10  
    prepei na einai loukoumi tha to dokimaso...
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 14-2-10  
    Πάρα πολύ νόστιμο αλλά χρειάστηκε να το ανοίξω στο τέλος για να πάρει χρώμα.
    #
    Σχόλιο από delicious, 14-2-10  
    Όποιος δεν το έχει δοκιμάσει έτσι, ΧΑΝΕΙ!!!!
    #
    Σχόλιο από vickymas, 14-3-10  
    Πραγματικά εύκολη συνταγή και νοστιμότατο αποτέλεσμα. Πρώτη φορά φτιάχνω κατσικάκι και αν και δε το τρώω νομίζω ότι θα δοκιμάσω. Αντί για ρίγανη έβαλα θυμάρι και νομίζω ότι του πηγαίνει εξίσου
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από Denta, 10-6-10  
    #
    Σχόλιο από Lo0, 5-11-10  
    Έχω φτιάξει πολλές φορες αυτή τη συνταγή.Υπάρχουν πολλές παραλαγές για να μαγειρέψει κάποιος,βαθμολογω αυτι τιν συνταγη με 3 πυρούνια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 5-11-10  
    Πολυ νοστιμο φαγακι
    #
    Σχόλιο από Me Tarjan you Jane, 23-4-11  
    Mmmmmmmm lucumi!!!!! Eyo evala & liyo meli sti saltsa, piya mia podilatada & se 4 ores itan etoimo! Super, & panefcolo!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-6-11  
    Έγινε λουκούμι το κατσικάκι αλλά και οι πατάτες.
    #
    Σχόλιο από bretonne, 28-8-11  
    καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, πώς θα πετύχω να ξεροψηθεί το κρέας; όσο για το βούτυρο, αν το αντικαταστήσω με λάδι θα αλλάξει πολύ το αποτέλεσμα;
    #
    Σχόλιο από ath46, 27-12-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-9-12  
    το φαγητο δε χρειαζεται καθολου νερο;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 31-12-12  
    Πολύ καλή συνταγή με την διαφορά ότι όταν το τρυπάω για να βάλω τα σκόρδα , βάζω μέσα και από ένα κομμάτι κεφαλοτύρι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    pasxalina
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Αρνάκι- κατσικάκι
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
     ΚΡΕΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei