Κατσικάκι στο φούρνο της γιαγιάς

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
mariaporozan, 13.09.11

Περιγραφή

Το κατσικάκι αυτό το φτιάχνει η γιαγιά μου το Πάσχα, όταν δεν έχουμε τον χώρο για την παραδοσιακή σούβλα.

Κατσικάκι στο φούρνο της γιαγιάς
photo: golfo

Συνταγή από:

mariaporozan

16 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 kg κατσικάκι
  • 2 λεμόνια στιμμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι (μαύρο, πράσινο, κόκκινο) σε σπόρους
  • λάδι
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Μουστάρδα , Σκόρδο
Φτιάχνει: 10 μεγάλες μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κατσικάκι σε μερίδες (0.25 kg).
  2. Ξεπλένουμε καλά τις μερίδες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κατσικάκι σε ένα ταψί.
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  5. Ανακατεύουμε την ταχίνι, την μουστάρδα, το χυμό των λεμονιών με λάδι όσο χρειάζεται για να γίνει μια αραιή σαλτσα.
  6. Ανακατεύουμε το κατσικάκι με την σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τους σπόρους του πιπεριού και το δεντρολίβανο.
  8. Αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας μέσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  9. Βάζουμε το κατσικάκι σε μια ειδική σακούλα για ψήσιμο στον φούρνο.
  10. Ψήνουμε το κατσικάκι σε προθερμασμένου φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 - 1/2 ώρες.
  11. Τρυπάμε την σακούλα σε μερικά σημεία και αφήνουμε το κατσικάκι στον φούρνο για ακόμα 1/2 ώρα.
  12.  Σερβίρουμε ζεστό με ένα ωραίο ατζέμ πιλάφι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γιαγιά έχει τονίσει το κατσικάκι να είναι το μισό, οπότε από ένα 10 kg κατσικάκι παίρνουμε το μισό (μισό κεφάλι, μισή κοιλιά, μισά μπούτια κ.τ.λ.)

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 16-9-11  
    γινετε ωραιοτατο ετσι ,το εχω ξανακανει και με χοιρινο κρεας,σημερα προσθεσα και 2 πατατες κομενες στα δυο.
    εμενα προσωπικα μου αρεσει το ψησιμο στη σακουλα γιατι μενουν τα ζουμια και ολη η νοστιμα μεσα στο φαγητο,και δεν πλενεις και το ταψι!χα!
    φωτο αργοτερα,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από mortisa, 2-11-13  
    Καταπληκτικό! Το έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι.
    Ευχαριστούμε πολύ!!!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 16-9-11  
    γινετε ωραιοτατο ετσι ,το εχω ξανακανει και με χοιρινο κρεας,σημερα προσθεσα και 2 πατατες κομενες στα δυο.
    εμενα προσωπικα μου αρεσει το ψησιμο στη σακουλα γιατι μενουν τα ζουμια και ολη η νοστιμα μεσα στο φαγητο,και δεν πλενεις και το ταψι!χα!
    φωτο αργοτερα,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από mortisa, 2-11-13  
    Καταπληκτικό! Το έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι.
    Ευχαριστούμε πολύ!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες